Inför: IF Troja/Ljungby – Borås HC

Omgång tio ger den absoluta toppen mot den absoluta botten. Enda anledningen till att BHC inte ligger sist är att man tagit fler poäng än Tyringe. Förutom det så är man i nuläget fast förankrat i botten.

Troja hänger kvar i toppen efter att ha visat Vikings hur riktigt bordsskick ska vara. Man går in i tredje och inmundigar en avsmakningsmeny medans Vikings fortfarande stod och micra Billys.

Med tanke på lagens väldigt skilda prestation så kan denna matchen bara sluta på ett sätt. Troja ska vinna 9,5/10 gånger mot en motståndare av Borås karaktär. Borås ska se det som ett litet söndagsmirakel om man lyckas ta poäng ikväll.

Det stora hotet kommer faktiskt från Troja själva. Går man in med lite loj inställning – som man gjorde mot Tyringe – så kan allt hända. Borås har några individuella spelare som kan kruta dit både ett och annat om man inte är uppmärksam. Gamle trojabekantingen Henrik Eriksson har öst in poäng trots risig omgivning. Gamlingen Anders Eriksson är också inblandad i en hel del framåt. Det är bakom 4-5 spelare av vettigt kvalité som det fort blir vattenmjölkigt i BHC.

I PP/BP så tillhör Troja de bättre lagen. Med BHC är det raka motsatsen. Man ligger i botten. Det enda man får någon form av godkänt i är boxplay som de hållit ihop ganska bra.

Men ska man se det nyktert. BHC är i grunden för veka offensivt för att kunna vinna mer än enstaka matcher. Detta kompletterar man men en svag defensiv. Resultatet på den ekvationen får vindpinad ekorre att huttra i höstkylan.

Ska man se det ännu nyktrare så är detta en match som Troja själva bestämmer utgången av. Full koncentration från nedsläpp och det kommer snart ramla in två-tre puckar i boråskassen. Tar man sig an detta som en söndagsskola och låter gästerna vara med så kan det absolut utvecklas till en 60 minuter lång kamp. Det där bestämmer Trucken&co helt själva.

Det finns faktiskt inte så mycket mer att säga. Allt annat än vinst för Troja vore en dunderknall. En knall som kommer höras hela vägen till textilstaden.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!