Inför: IF Troja/Ljungby – Borås HCI kvällens drabbning möts botten mot toppen. Troja går som tåget och frågan är väl bara om man kommer sluta etta eller tvåa i tabellen. Motståndaren, Borås HC, spelar egentligen inte för mer än tabellplaceringar i nuläget. Man har inte chansen på Allettan och samtidigt har man god marginal nedåt. Den enda motivationen som skulle kunna finnas är att försöka minska gapet mot Mörrum och Vimmerby, som spelat in sex poäng mer.

BHC parkerar nämnligen på en tiondeplats. Man inledde serien ganska bra med några fina segrar. Sedan dess har man – som nykomlingar ofta gör – sakta men säkert dalat nedåt i tabellen. Ska vi se till de tio senaste omgångarna så är det inte helt muntert med prestationen. Man har spelat hem en trepoängare och två övertidsvinster. Därmed sju poäng av 30 möjliga. Med andra ord så är inte formen på topp. Man kan väl säga att BHC nu tar poäng efter vilket material man har att tillgå.

Ser man till vilka lag man lyckats rubba så hittar man inga topplag. BHC vann mot Tyringe och tog sina tvåor mot Hanhals och Vimmerby. Förvisso pressade man Nybro hemma för fem omgångar sedan men detta är också den enda gång man egentligen varit nära att ta poäng mot lag högre upp i tabellen.

Ska man då se det med lite nyktra ögon så kommer BHC att behöva göra en av sina bästa matcher denna säsong om man ska rubba ett stabilt Troja. Chansen finns alltid och vi ska ha klart för oss att Borås inte är ett lag som direkt ger upp matcherna. Man spelar 60 minuter ut och därmed får man med sig hedersamma förluster där siffrorna sällan drar iväg.

Troja kommer till spel med fem raka vinster. Den mest meriterande vinsten är senaste segern borta mot Kalmar där man till slut tar med sig alla tre pinnarna. Detta trots att man i princip sov sig igenom matchen. Trojas stora lycka den matchen var att KHC också sov i två perioder. Men då hade IFTL redan hunnit skaffa sig en tvåmålsledning som man sedan höll.

För någon bra match mot Kalmar gjorde man inte. Men även risiga matcher ska vinnas och man hittade till slut vägen ur den prekära situation som den kollektiva narkolepsin skapade.

Mot BHC finns risken att man fortfarande sussar gott på kudden. Troja är helt klara för Allettan och får därmed spela sista fem matcherna utan större motivation. Den motivation som finns handlar om att ta hem seriesegern i höstettan. En serieseger som sannolikt kommer avgöras på lördag då Troja åker till Nybro.

Därmed kan vi sammanfatta läget som följer. Ikväll möts två lag som inte har något att spela för. Det är inte sällan som detta gynnar publiken. Två lag som vågar köra lite öppna spjäll brukar bjuda på lite målrik hockey. Det är inte alls omöjligt vi kan få se sju-åtta mål i kvällens match. Den exakta fördelningen lämnar jag till lagen att bestämma. Dock skulle det vara synnerligen förvånande om inte Troja är det lag som har flest gjorda mål när slutsignalen går.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!