Inför: IF Troja/Ljungby – Grums

”- Nu kan det inte bli värre, sa pessimisten.

– Det kan det visst, sa optimisten.”

Ikväll drabbar Allettan Södras två formsvagaste lag samman i en match där poäng kommer betyda allt.

Grums slåss för möjligheten att klättra förbi Hanhals och på så sätt kvalificera sig för PO1. Ett uppdrag som blir tufft då laget såhär långt varit seriens slagpåse. En slagpåse som dock haft sina ljusa stunder där man stulit lite oväntade poäng.

På andra sidan rödlinjen står ett formsvagt Troja. Det mesta har nu gått i baklås, med dubblerad låsfunktion, och nyckeln är långt kastad. Förutom poängen mot Visby har laget levererat svagt. Oerhört svagt i förhållande till materialet. Matchen mot Visby var heller inget kvitto på att det är på rätt håll utan mer en uppvisning i att man besitter bättre material. För formen är för tillfället inte alls där och man blev överkörda av Kristianstad på bortplan.

Mot Mariestad försökte man men fick inte den där Trojapressen man fick i höstas och som till slut gav mål framåt. Den biten har saknats de sista fem omgångarna och helt klart varit svagare än under höstserien.

En del kan förklaras av skadeläget i truppen men inte allt. Så många spelare har inte varit frånvarande att man kan förklara nuvarande situation. Det är snarare en kollektiv skuld som alla bär.

För i de senaste fem matcherna är det inte många spelare som stuckit ut i positiv bemärkelse. Ragnewall och Svensson har gjort det bra i målet och framåt har Eric Henricsson varit ett yrväder. Förutom det har fokus snarare varit på huvudlösa beslut och kostsamma misstag.

För att det ska bli poäng i kvällens match krävs att alla lyfter sig. Då menar jag verkligen alla.

Grums spelar köttmurshockey. En hockey som Troja haft stora problem med under säsongen och som renderade i endast straffvinst i bortamatchen. Grums spelar detta spel på ett förtjänstfullt sätt och gjort det såpass bra att man tagit några poäng i serien.

Som lite grädde på moset – rent offensivt – måste jag nämna och varna för Grums nummer 10 – Lucas Söderlund. Den attitydstinne junioren har mäktat med fem mål och två assist och har blivit belönad med att bli uttagen i juniorlandslaget. Dock är det kanske inte poängmakeriet som jag håller högst hos Lucas utan hans attityd. På hemmaplan visade han upp en total respektlöshets mot Trojas rutinerade spelare och lyckades flertalet gånger få dem ur balans.

Lucas Söderlund kommer ge avtryck i svensk hockey. Var så säkra.

Återstår gör nu att se vilket lag som kommer vara mest motiverade att vinna. Något säger mig att Grums har en reell poängchans i denna match då hemmalaget fokuserar mer på att åka runt och gnälla än att leverera. Så bli inte alls förvånade om Troja än en gång får stå vid förlustens skampåle efter denna drabbning.

 

// Mr Troy

Åsikter – Tips – Synpunkter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!