Inför: IF Troja/Ljungby – Halmstad HF

Då är det äntligen dags.

Den hemska sommaren har tagit slut. Temperaturen utomhus börjar matcha temperaturen i hockeyhallarna. Mörkret börjar lägga sig.

Ikväll startar äntligen Hockeyettan Södra med en traditionsenlig öppningsmatch mellan Troja och Halmstad.

Hur har det sett ut hittills?

Halmstad HF har kört igenom sex träningsmatcher och vunnit tre av dessa. Troja, Hanhals och Helsingborg har fått tugga på det bittra benet efter att Hammers har piskat till dem. Piskade blev däremot Hammers av 2 x Herlev samt att Hanhals fick sin revanch. Kort och gott kan man säga att de vunnit mot lag de bör slå under säsongen för att skaffa sig marginal nedåt. Att torska mot Herlev är ingen katastrof. I en av matcherna höll dessutom Hammers ihop riktigt bra och var nära ”poäng”.

Jag skrev efter träningsmatchen mot Troja att Hammers kan bli en obehaglig överraskning för många om de fortsätter bygga på sin täta defensiv. Stundtals såg det riktigt bra ut mot Troja som aldrig lyckades komma in och få kvalitativa avslut från slottsmiljö.

Troja/Ljungby har kört igenom träningsmatcherna med klent resultat. De två matcher man tagit hem var mot klart sämre motstånd. Motstånd som nu enbart kommer tuffa till sig när det börjar hänga poäng i luften. De matcher som Mr Troy sett inger dock förhoppning. Det finns kvalité i laget och om Forsberg bara får ordning på linjerna kommer detta bli en trevlig säsong.

Vad tror vi då om kvällens match?

Inför träningsmatchen för någon vecka sedan var Mr Troy övertygad om att IFTL skulle köra över Hammers så det stod härliga till. Vilket man också gjorde. Det man inte gjorde var mål.

Ikväll kommer skärpningen vara en annan. Wictor Ragnewall och Anton Svensson kommer nu veta att en halvtaskig insats inte längre är acceptabel. Backarna kommer veta att dåliga beslut och chansningar inte längre kan ryckas bort med axlarna. Forwards vet att det kommer krävas att ta i lite extra för att få lägen.

Hammers vet självklart detta också. De har också en lite lägre kvalité på truppen. Halmstad vet också att ingen förväntar sig tre poäng borta mot Troja. Det är det som är till deras fördel.

Mr Troy tror att matchen kommer domineras innehavsmässigt av Troja. Dominansen kommer göra det jobbigt för Hammers. Chansen som finns för en skräll ikväll är att Halmstad lyckas att hålla tätt bakåt och att Trojas backar fortsätter ta lite för ”intressanta” egna beslut. Egna beslut – som i träningsmatcherna – lett till en hel indianstam av motståndare som fått klockrena kontringar mot Troja. Däremot tror jag att vi nu kommer få se ett betydligt försiktigare agerande från backarna. Man kommer inte vilja gå bort sig.

Troja däremot har allt att vinna. Spelarna på banan idag bör vilja visa upp att just de ska få fortsatt förtroende. Speciellt nu med Öhmans anslutning som faktiskt ökat konkurrensen om platserna.

Därför gör Mr Troy nu en av sina berömda jinxer och utser IFTL till kvällens vinnare med resultatet 3-1. Det kan också sluta 3-3 beroende på om Hammers får hål på Troja och kan ha övertaget i målprotokollet. Andra resultat är också helt tänkbara. Med en sån bredd på jinxen kan ju inte detta bli nån jinx och då borde ju Troja ta hem det här.

Välkomna till säsongen 18/19.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Synpunkter – Åsikter – Tips? Maila: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!