Inför: IF Troja/Ljungby – Hanhals IF

Bismarck är för de flesta ett mycket välkänt fartyg som till slut sänktes i Atlanten. Dess systerfartyg – Tirpitz – är kanske för allmänheten lite mindre känt men gick samma öde till mötes. Tirpitz sänktes i en fjord utanför Tromsö i nordnorge. En tredje kryssare med en betydligt mer lokal förankring är Troja. Troja är än så länge inte sänkta under isen. Snarare har man visat sig vara väldigt svårbesegrade i sin kryssarverksamhet.

Senast kryssade man, som bekant, borta mot Huddinge efter en stark upphämtning där Oscar Öhman satte reduceringen i tredje och Mattias Åkesson kvitteringen med knappa fem minuter kvar. Detta ledde till Trojas sjunde kryss på fjorton matcher. Med andra ord – man är lika svårslagna som de berömda tyska kryssarna.

Det vi dock sett, på slutet, är en moralförstärkning. Man vann mot Grums för att sedan komma igen och ta poäng i två svåra bortamatcher mot Tranås och Huddinge. Matcher där man endast räknar med tre poäng om man håller KRIFs standard.

Hanhals har haft en betydligt tuffare resa i Allettan och ligger nia med 12 inspelade poäng. Därav kommer de förlora även ikväll kan man tycka. Med den lilla reservationen att Hanhals faktiskt tvålade till Kristianstad hemma i senaste matchen. I höstserien hade jag avfärdat Hanhals i denna matchen då man inte vann mot topplag men nu ser det annorlunda ut. I kampen om play-off kommer Hanhals att vara tvingade till att ta lite poäng här och var. Därför ska vi inte räkna bort dem med automatik i denna match.

Framåt finns Robin Carlsson, Henrik Persson, Adam Willig och Pontus Andreasson som producerat helt okej för att vara ett bottenlag. Spelare som har tillräckliga kvalitéer för att stänka in puckar lite då och då.

Detta i kombination med varandra gör att jag inte skulle räkna bort Hanhals helt i denna match.

Däremot skulle jag vilja räkna bort Hanhals i denna match då Troja kanske har haft absolut lättast för detta motstånd i de tre matcher som avverkats. Hanhals har hittills inte ens varit nära att ta poäng mot Troja.

Det känns som att den enda parametern till Hanhals fördel i eftermiddag är att det är enkronasmatch och att det därmed kommer vara ett par tusen åskådare på plats. Troja har historiskt sett inte gjort sina bästa matcher när det varit mycket folk på läktarna.

Vad talar då för Troja? Formen har varit i bottnen och vänt. För avslutningen kommer moralometern vara i positiv trend efter de sena vändningarna mot Tranås och Huddinge. Spelet har också blivit bättre de sista matcherna och visar nu tendenser på att närma sig höstformen.

Mattias Åkesson har gjort några viktiga mål på slutet och samtidigt visat på gryende form. En spelare som måste börja leverera om Troja ska fundera på kvalserien till våren och en spelare som faktiskt klivit fram på slutet. Lindholm, Bergling och Venuto har gjort en hel del bra matcher i offensiven även om utdelningen uteblivit en aning.

Man har även fått igång sitt powerplay igen. Fyra mål i powerplay de senaste tre matcherna kommer vara något som kommer betyda en del inför de sista fem omgångarna. Man är fortfarande bäst i serien med en man mindre på banan och det är en av anledningarna till att man ändå håller fjärdeplatsen trots hackebiff i lagmaskinen.

Ikväll vankas ju också enkronan. Matchen på året då de som sitter hemma och gnäller på hur dåliga Troja är, faktiskt går till Arenan och gnäller hur dåliga Troja är. Ett evenemang som brukar dra sådär 3000 åskådare och som visat sig vara en god inkomstkälla för klubben. Därav uppmuntrar jag alla till att gå ett par extra varv i dörrarna då varje passage ger laget 220kr i inkomst. Inkomster som gör att man kan värva bättre och således bli ett bättre lag så hemmagnällarna kan gå ifrån att gnälla om att de inte är bra till att de inte är tillräckligt bra.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Synpunkter – Åsikter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!