Inför: IF Troja/Ljungby – Hanhals IF

Ettan mot nian när serien vänder. Troja – som gjort ett litet toppryck – möter ett Hanhals som hamnat på hal is.

HIF inledde överraskande bra och var absolut med i matchen fram till omgång sju. Sen gick det fiskrens i västkustens sillagäng och man har radat upp fyra raka förluster. Hammers, Tranås, Kalmar och Tyringe har gett laget en törn i självförtroendet. Ikväll går nog sista tåget för HIF om man är sugna på Allettan – eller hur det nu blir – efter jul.

Troja har tränare Forsberg på skadelistan. Benker/Håkansson tar över fram till jul. I sak inget konstigt då maskinen bara behöver lite lätt smörjning och inte renovering för att fortsätta som man inlett. Tåget kommer förmodligen tuffa på som tidigare utan några större förändringar.

Det finns goda förutsättningar för en trevlig match i eftermiddag. Troja är självklart favoriter och ska i normalfallet avfärda Hanhals ganska enkelt. MEN, vi minns brännässlan de gav Troja tidigare i våras. Det som bör göra det till en sevärd match är att HIF är lika pangglada framåt som man läcker bakåt. Man gör hyfsat med mål – problemet är bara att man släpper in fler.

För Troja är det raka motsatsen fast tvärt om. Man både gör mycket mål men samtidigt släpper man in väldigt lite. Det är illavarslande för ett lag som HIF.

Powerplaymässigt står de sig ganska lika. I boxplay är skillnaden större. Troja rensar ur egen zon, Hanhals rensar mer puck ur eget mål.

Därför finns det inte så mycket att säga om dagens match. Troja kommer tuffa hem det i en pangpangmatch som troligtvis kommer innehålla en del mål. Ska vi gå ut med en gissning på 5-2?

Klockan 18.15-isch har vi svaret.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!