Inför: IF Troja/Ljungby – HC Dalen

Troja bjöd på en ordentlig överkörning av Halmstad senast där många var med och bidrog. Det börjar bli lite tjatigt nu, men när The Big Red Mean Machine är igång är det inte många lag som står emot i tre perioder. För så har det sett ut de senaste 6-7 omgångarna. Laget har gått ifrån att vara lite beroende av två producerande formationer till att vara en ytterst välsmord och frustande åttacylindrig motor. Om maskineriet är igång kommer HC Dalen få jobba för poängen.

HC Dalen seglade upp som utmanare till seriesegern efter ett par sena värvningar. Träningsmatcherna avverkades övertygande och inledningen på serien gav beskedet att laget är att räkna med. Sen låste sig bromsarna. Det började med jobbiga 3-7 mot Tyringe för att sedan – i tur och ordning – fortsätta med 4-3 mot Hanhals, 3-5 mot HHC, 3-8 mot Vikings, 4-3 mot KIK, 0-3 mot KRIF och 0-3 mot VHC. Man har således släppt in 32 mål på sju matcher, samtidigt som man producerat 17 framåt. De så inledningsvis överhettade målskyttarna i Dalen har på slutet förvandlats till något som mer kan liknas vid en biroll i Disney’s Frost.

Men vi ska dock inte glömma att Dalen också tagit ett par riktigt fina skalper under resans gång. Att avfärda KIK hemma tyder på kvalité samt att senaste förlusten mot Vimmerby kanske inte var helt förtjänt. Kommer man upp i 80% av den nivå man höll i inledningen på serien så kan allt hända ikväll.

Troja förlorade bortamatchen mot Dalen (omgång 2) med 2-3 efter att spelmässigt varit med i matchen, men lidit av djup svacka i målproduktionen. Trojas två mål kom i matchens absoluta slutskede så resultatet speglar inte matchen i sig. En match där Dalens heta skyttar gjorde sitt medans Troja hade sarghörnssafari.

Dalen har några riktiga spetsspelare i form av Jonathan Tholander, Julius Selle Larsson och Victor Romfors. Spelare som också levererat. Bakom dessa ser det dock betydligt tunnare ut såhär långt. Skall Dalen ha en reell chans ikväll måste fler spelare lyfta sig och bidra som de gjorde inledningsvis.

Om den röda maskinen är uppoljad kommer nog inte ens ett – för kvällen – bra spelande Dalen kunna stå emot i sextio minuter. Men om ett stift misständer och Dalen kan återfå sin forna glans så finns alla förutsättningar för en bra match. Dock kan Troja numera leva på sin bredd där alla fyra formationer utgör ett offensivt hot. Detta, kombinerat med ett backspel som lyft sig ordentligt sen Alexander Edströms återkomst, breddar förmågan både framåt och bakåt. Toppa detta med seriens kanske två bästa målvakter så finns det egentligen inte mycket som inte talar för tre poäng till Troja.

Senare ikväll vet vi svaret.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter- Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!