Inför: IF Troja/Ljungby – HC DalenDen 20:e september åkte Troja till Norrahammar och rånade Dalen på poäng. Troja genomför kanske den sämsta matchen på hela säsongen men lyckas ändå bärga hem alla tre pinnarna efter att Åkesson och Sjögren nätat i tredje perioden. Ett rent och skärt rån men också väldigt talande för de två lagens säsong.

Dalen går lite kräftgång i serien. Man blandar bra insatser med sämre och däremellan kan det sluta hur som helst. Man vinner mot lag som Nybro och Tranås men torskar mot Hanhals och Borås. Med andra ord finns där ingen logik i lagets prestation. Ska man försöka analysera så verkar insatsen mer speglas av dagsformen än av kontinuitet.

Det ger också anledningen till varför vi hittar Dalen på en alldeles sådär lagom åttondeplats. Defensiven är okej men framåt ekar det tomt. Man skjuter näst mest i serien och har samlat på sig 447 skott – endast slagna av KRIF. Men vad hjälper det när puckarna inte ramlar in. Man tvingas till en massa alibiavslut utifrån som målvakterna inte har speciellt svårt att hantera. Ett vanligt tecken på spetsbrist framåt. Vi såg samma sak med Troja förra året. Man sköt massor men målskyttet gick ändå i stå.

Därmed inte sagt att Dalen är ett lag som inte förtjänar full respekt. De har piskat till Troja förr. Dalen är ett lag som Troja haft problem med i sina matcher. Därmed är varningsflaggan hissad. Även om jag kallar Dalen för småimpotenta så finns där fortfarande några spelare med lite extra kvalitéer.  Glimberg, Tholander, Josefsson och Larsson är spelare som skulle ta plats i de flesta ettanlagen. Bakåt finns Elmgren som i sina bästa stunder håller en sådär 4/5 i betyg. Backsidan är okej men saknar kanske ett par tunga namn som kan städa rent runt eget mål.

Ska Dalen ta poäng idag så krävs det att de har en de dagarna då saker och ting lossnar. Man måste få in lite av alla de puckar man slänger mot mål. I kvällens match kommer det vara lättare sagt än gjort.

Troja har kanske den bästa defensiven man sett i lagets ettansejourer, på många år. Detta kompletterat med två målvakter, av hög kvalité, som dessutom kan stänga igen vid behov. Det finns en anledning att man släpper in väldigt lite mål i år.

Troja studsade tillbaka senast mot Tyringe. Eller ja, är väl till att försköna det att kalla det studs. Tyringe var så dåliga de första femton minuterna att det snarare var lite allmänhetens åkning. Matchen mot Tranås gör man ändå okej trots förlust. Att man förlorar den beror mer på att Tranås stånkat korv hela natten och kom ut heltaggade än att Troja gjorde en dålig match. Man gör inte sin bästa match men man blir helt enkelt överkörda av ett hårdare jobbande Tranås.

Därmed är Trojas form också aningen diffus även om det känns betydligt stabilare än Dalens. Troja har knutit ihop matcherna mot lag från undre halvan och tagit de poängen som man kan få lite ”billigt”. Då har man råd att förlora någon match mot de andra topplagen.

Ser man till truppen så har formationen med Sjögren, Olofsson och Hansson gått fram som stutar i en småländsk högsommarhage. Man kör i sina byten och skapar sina chanser på att man helt enkelt är jobbiga. Öhman/Åkesson gör ständigt sina poäng. Romforskedjan är väl den som gått ojämnast hittills. Det kommer ändras i eftermiddag då ni som bekant vet att släkten är värst.

För övrigt är det som vanligt. Den största fienden till att Troja inte kommer ta tre poäng i eftermiddag är laget självt. Kommer man på tårna och gör sitt jobb så ska detta bli tre ganska behagliga poäng att spela hem. För man är ett par klasser bättre än sina motståndare.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!