Inför: IF Troja/Ljungby – HC Dalen

Då gratulerar vi HC Dalen till att ta över serieledningen ikväll. När matchen är klar så kommer man gå om Vikings och landa på 26 stekheta poäng.

För stekheta är vad man är. Man är stekheta men också långdragna för stekheten verkar aldrig släppa. Efter att ha lekt hem höstserien så kändes det som att resan skulle bli tuffare i Allettan – där man inte bara möter pingislag. Men ack som alla bedrog sig. Dalen har fortsatt leverera och då i högsta grad anförda av Neubauer, Thörnberg och Hirsch. Tre spelare som i nuläget till stora delar bär laget.

En stor förklaring är lagets grillröda powerplay. Halvvägs in i serien ligger man över 40% – vilket är en fantastisk siffra. Man är dessutom bra i boxplay. Det är inte konstigt att Dalen i år gör en knölsvan och flyger trots att man egentligen bara är ett vanligt värphöns. Men som sagt. Så länge man har självförtroende spelar det ingen roll. Man blir exakt så bra som man känner sig.

Gällande Dalen behöver man inte kasta ris eller ros. Man vinner allt på ett eller annat sätt. Enda plumpen i protokollet har kommit mot Vikings hemma.

I senaste matchen, mellan lagen, började kalaset till Trojas fördel. Jesper Emanuelsson gav ponnykarusellen ledningen tidigt i matchen. Men som alla karuseller så måste strömmen vara på under hela åkturen. Det var den inte för Troja denna kväll. Faktum är att man visade tydliga tecken på mental kortslutning.

Dalen vinner matchen efter att Troja helt sonika skänkt bort tre mål och absolut sett till att man inte ens skulle ha en teoretisk chans att vinna den matchen. Ja, Dalen var bra men Troja var inte bättre. 5-2 slutade kalaset den gången.

Troja kommer in i kvällens match med en enorm lutning på formderivatan. I sak inte svårt när utgången är att kurvan legat platt i 7 matcher runt 0 grader Kelvin. Efter senaste vinsten mot KHK känns nu den globala uppvärmningen i synnerhet lokal.

Med det ska vi kanske också ta på de nyktra glasögonen. Ja, man vinner i Blekinge men det var också mot ett ganska blekt KHK. Av två anledningar förvisso. Dels var KHK på samma låga temperaturgrad som Trumps twitter just nu är och dels gjorde Troja KHK dåliga med en solid defensiv. Men som sagt. Vi ska inte hissa storseglet baserat på den matchen.

Men det finns positiva tendenser i Troja. Som tränarna sa så har man faktiskt haft en del ”otur” i matcherna när puckar valt att dansa ut istället för in. Fyra stolpskopp i mörrumsmatchen är ett sånt exempel.

Men ”otur” är också något som brukar komma när självförtroendet inte är på topp.

Men det finns som sagt positiva signaler. Speciellt sedan Oscar Öhman kom tillbaka.

När det gäller special teams för Troja så är det enkelt positivt. Det kan bara bli bättre.

När det gäller utgången av kvällens match känns det inte helt genomsäkert. Det är inte en slump att Dalen inte bara besitter tabergstoppen utan även serietoppen. Ja, allt verkar vara på topp just nu. Är väl en tidsfråga innan Herrgårdstoppen blir huvudsponsor.

Troja har absolut chansen. Man är stabilare just nu och den sista kvarvarande nöten att knäcka är att få stabilitet i målskyttet. Glimtar såg vi senast men det behöver börja ramla in lite ”enklare” puckar i alla matcher. Händer det ikväll så kan det bli en rolig kväll. Händer det ikväll kan det bli en rolig säsong.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!