Inför: IF Troja/Ljungby – Huddinge IKVespa crabro är tydligen landskapsinsekt för Småland. Lite konstigt med tanke på att den har ett mycket dåligt rykte – som den sannolikt själv förtjänat genom att vara rent av elak mot folk. Det som skiljer Vespa crabro från hockey är att den enbart håller igång på sommaren. Det Allettan Södra och Vespa crabro – i år – har gemensamt är att båda verkar älska bålgetingbo. Vespa crabro är nämligen bålgeting.

Allettan Södra har utvecklats till ett riktigt ilsket litet Bålgetingbo. Teroretiskt – enligt @Hockeykvalet på Twitter – så kan det inför sista omgången finnas fem lag som samtliga har 32 poäng. Detta förutsätter givetvis att en del resultat ska bli ”rätt” men det är sannolikt inte orimliga resultat. Skulle detta bli fallet så kommer sista omgången att bli som ovan nämnda bålgetingbo som någon står och petar på med en pinne. Det blir då ett bo i full turbulens.

Därmed kan man lugnt säga att varenda match nu är på fullt allvar.

Ikväll brakar Troja och Huddinge loss. Troja på 27 poäng mot Huddinges 28. Vinnare har skaffar sig alltså en klar fördel inför slutet. Samtidigt är det en match mellan två jämnstarka lag så utgången känns faktiskt lite oviss.

Troja har spelat hem 13 av 21 poäng på hemmaplan i Allettan. Detta ger en femteplats i hemmatabellen så här långt. Huddinge har norpat 12 av 21 poäng på bortaplan – vilket ger dem en femteplats i bortastatistiken. Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut att detta ger ännu mer osäkerhet in i kvällens match.

Aktuell form är också jämn så det förslår. Troja har landat 11 poäng de senaste fem matcherna medans Huddinge spelat hem 10. Troja torskade som bekant mot Nybro borta för tre omgångar sedan och tappade dessutom en poäng borta mot KRIF. Huddinge tappade två pinnar hemma mot Nybro och fick dessutom klart pingel mot Mariestad borta. Således är båda lagens form just nu i balans.

Det enda som egentligen skiljer Troja från Huddinge åt är spelet fem mot fem. Troja är otroligt tighta i denna spelform och har bara släppt in 23 mål i Allettan. I snitt 1,5mål/match. Huddinge toppar detta med 33 insläppta vilket ger strax över två per match. Förutom det så presterar de likvärdigt i både PP och BP.

Ja, ni ser själva hur jämnt det är. Det är dags att lägga den strängaste förbannelse över detta bålgetingbo till serie.

Samtidigt går det inte att klaga på underhållningen. Fantastiskt trevligt att följa. Troja – Huddinge kommer bli en mycket trevlig match att se.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!