Inför: IF Troja/Ljungby – Huddinge IK

Match tolv för Troja och match tretton för Huddinge. Det börjar dra ihop sig till slutspurt nu. Fel att säga att alla poäng på slutet är viktiga då alla poäng under hela serien är viktiga.

Huddinge har liksom Troja inte kanske motsvarat förväntningarna. Huddinge tog hem östra på ett ganska övertygande sätt men i Allettan har det gått tyngre. Troja har också haft det tungt. Båda de röda lagen har drabbats av kräftgång och kräftpest och detta redan i januari.

Senast i Huddinge så bjöd hemmalaget på en trevlig riv- och slithockey som fick Troja att pensla sina fotvårtor. Det var bara tack vare någon magisk minut på slutet som Troja fick med poäng i den matchen.

Formen för Troja har sett begynnande ut ett tag nu. Mot KHK och Dalen kom dessutom full utdelning medans man bara fick med sig en singelpinne senast mot Mörrum. Detta efter att Mörrum gjort en av de bästa matcherna jag sett dem göra på väldigt länge. Spelar man ikväll som man spelade mot Mörrum så kommer det bli pudding av Huddinge.

Huddinge kom ur en lika tung period som Troja. Man studsar tillbaka genom att prygla Skövde på bortaplan nu senast. Dess för innan lyckades man spela sex raka matcher utan poäng. Sex matcher där man dessutom läcker lite inkontinent bakåt. Men som sagt. Man fick lite studs tillbaka i senaste.

Det blir lite svårt att avgöra om kvällens två lag då är i form, halvform eller låtsasform. Båda kommer in med poäng på slutet men inget av lagen kan ännu damma av sig stämpeln som börjar på K och slutar på RIS.

Det som talar för Troja är att man trots den taskiga inledningen faktiskt inte förlorat mer än en match på hemmaplan. Vinner man ikväll är man i toppen av hemmaligan. Huddinge stoltserar inte riktigt lika stolt med sitt bortafacit.

Huddinge har helt klart chansen om man spelar som Huddinge. Senast var det full fart med stenhård press på Trojas backar. Något Troja också fick uppleva nere i Mörrum och som också skapade en hel del problem. För är det något Huddinge kan så är det att få fart på grillorna.

Noterbart är att Huddinge gjort 15 av sina 35 mål i powerplay. Här är en spelform som Björn Jonasson och Kim Lennhammer ständigt dyker upp i protokollen. Någon borde lägga nyponpulver i deras svettband.

För övrigt har lagen presterat väldigt likvärdigt inom de flesta områden. Det ger nästan känslan av att Huddinge kopierat Troja denna säsongen. Man vinner höstserien, blir medioker i Allettan och har fått upp farten lite på slutet. Självklart måste det ju vara så att Troja är originalet medans Huddinge är Wish-kopian.

Inget av lagen har heller förstärkt kring deadlinen i måndags. Man kör på med det man har. Ett klokt beslut enligt mig.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!