Inför: IF Troja/Ljungby – Kallinge/Ronneby IF

Enligt #Whiteangels så går i eftermiddag en hel buss med KRIF-supportrar till Ljungby. Det är kul att va KRIF-supporter dessa dagar. Det är nog kul att vara busschaufför åt White Angels dessa dagar. Det är kul att vara Kriffare rent generellt. Återstår att se om hemresan blir lika kul hos de vita änglarna. Oavsett så kommer de tillföra stämning i arenan denna eftermiddag.

Troja ska avverka sin jubileumsmatch ikväll. Till dennas ära spelar man i unikt framtagna tröjor för att hedra sina 70 år som förening. Kommer bli intressant.

KRIF kommer till spel med det som är hockeyettans bästa lag för tillfället. Därav är kvällens utgång given. För att göra kvällens match ännu mer given så satt inte KRIF overksamma när transferfönstret skulle stänga. Marcus Karlström hämtades in från Södertälje och gör åter entré i klubben efter utflykt till både Tingsryd och SSK. Därmed stärker man upp defensiven som trots allt inte varit KRIFs svaghet i år.

Troja gjorde igår klart med tre nya spelare. Två hämtades in från Mörrum under förmiddagen igår. Backen Martin Fransson och wingern Khalid Ibrahim ansluter från blekingelaget. Två spelare som kommer tillföra laget bredd. Med timmen kvar av transferfönstret så blev det även klart med Victor Romfors från HC Dalen. En värvning som kanske ska ses som lite mer spets även om han breddar upp truppen. Victor har i Hockeyettan varit en pålitlig poängplockare och kan förhoppningsvis hjälpa till att starta upp Trojas offensiv.

Klart står i alla fall att Troja ska få tillbaka Anton Svensson och Wictor Ragnewall till kvällens match. Senast mot Vimmerby så insjuknade ju dessa två innan avfärd och juniorer fick ta över målvaktsjobbet. Anton Hjalmarsson gjorde detta väldigt bra men bör nog inte hamna i hetluften ikväll igen.

På tillbakakontot kan även Mattias Åkesson och Simon Morberg räknas in. På backsidan återvänder Johan Malmborg. Detta gör att för första gången på länge så saknar Troja inte mer än tre spelare inför en match. Om vi då också beaktar att det värvats tre nya så är detta första matchen sen premiäromgången som man kunnat ställa sex backar och tolv forwards på banan där nästan alla räknas som ordinarie.

Två frågetecken kvarstår i Daniel Karlsson och Johan Lindholm. Oklart om de kommer till spel. Helt klart är att Tobias Törnqvist saknas i kvällens match.

Hur kommer då kvällens match att sluta?

För Krifs del handlar det mest om att hålla kvar motivationen trots klar serieseger. Man kan lätt tro att de inte har något att spela för men saken är den att det lag, i de båda Allettanserierna, som tagit flest poäng får valfördel in i PO3. Därmed har de faktiskt en del att spela för. Sen är KRIF i nuläget ett såpass bra lag att man kan spela på 95% och ändå vinna matcher.

Man har en bra målvakt i Oscar Malm, en väl fungerande defensiv, samt seriens bästa formation framåt i Daniel Andersson, Sebastian Magnusson och Stefan Söder. Ett recept som faktiskt fungerar för att ta sig långt i vår. Riktigt långt.

För sanningen är den att KRIF i nuläget inte har speciellt många svagheter. Man har stabiliteten och spetsen för att vinna sina matcher och det är därför man tagit hem Allettan Södra i överlägsen stil.

För Troja handlar det nu om att komma igång igen. Hela Allettan har varit en sexton matcher lång prövan på självförtroende och tålamod. I vissa matcher har man kunnat se tendenser till att laget agerat i positiv utveckling för att sedan falla tillbaka i gamla spår. I senaste matchen mot Vimmerby tog helt enkelt bränslet slut i sista perioden och man var aldrig i närheten av att hota.

I och med det jobbiga skadeläget som varit de senaste tio omgångarna så tror jag inte vi kan förvänta oss mirakel ikväll. En hel del spelare ska hitta tillbaka till matchformen och den kommer nog inte börja infinna sig förrän till PO1. Därmed finns det inget som talar för Troja denna kväll.

Detta trots att man är med i en desperat jakt efter placeringar. Placeringar som kommer få stor betydelse gällande vilka lag man kan stöta på i play-off.

Det som egentligen sett mest stabilt ut och som kanske kan bli Trojas räddningsplanka ikväll är att målvaktsspelet fungerat bra. Framför allt Ragnewall har tagit ett steg framåt i Allettan och gett laget en chans att vinna matcher när offensiven totalt kraschat ihop.

I tillägg har jag sett till att Mike´s Diner i eftermiddag kommer ha hästkött i sina hamburgare. Jag bad även restaurangen servera öl som smakar hästpiss men tyvärr hade de inte Budweiser. Vad gör man inte för att stjälpa sina motståndare? Hälsar de vita änglarna välkomna till ljungby och ser fram emot ert outtröttliga stöttande av laget. Kör hårt.

// Mr Troy

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!