Inför: IF Troja/Ljungby – Kallinge/Ronneby IF

16.00 är det dag för omgång 4 i årets HE. Troja gästas av KRIF i något som faktiskt är ett tidigt toppmöte. Troja som tvåa, en poäng före KRIF, ska försöka befästa denna placering genom att skicka KRIF nedåt i tabellen.

KRIF har inlett årets serie genom att ta två pinnar hemma mot KHC. Följer upp detta med en uddamålsseger i Tyrs Hov och sedan en pinne hemma mot Tranås. Det innebär att det är två lag som är obesegrade under ordinarie tid. Bäddat för kamp och tät match.

Troja tomtar till det i första matchen mot Hanhals. Trots stort spelövertag så lyckas man inte parkera släden utan får den fylld med kungsbackatorsk i förlängningen. I match två kör man över Mörrum på ett sätt så det förmodligen fortfarande snurrar rektangulära cirklar av bakåtsträvande nervsignaler i GoIS:arnas huvuden. I match nummer tre genomför man 60 minuter av riktigt fin disciplin när man tar tre poäng borta mot VHC. Med detta skrevs inte bara ett kapitel utan en helt ny bok på temat ”Svenska Idrottsmirakel”.

Ikväll skulle det förvåna om det brakar loss på allvar. Både KRIF och Troja har mer att plocka ur sitt målskytte. Inget av lagen är faktiskt speciellt bra på det. Försvaret är den spelform som gör att lagens tillsammans tagit 13 poäng. För man släpper inte heller in speciellt mycket.

Det är förvisso tidigt på säsongen men det är naivt att tro att det kommer ramla iväg likt den käftsmockan som KHC gav Hammers i veckan. Vi ska nog vara glada om det blir fler än fyra mål i denna match. Något som trots allt är lite olikt dessa lagen emellan.

Det brukar nämligen bli ganska underhållande matcher mellan Troja och KRIF. Så kommer det förmodligen att bli även i eftermiddag. Det sura i sockerkakssmeten är dock rådande omständigheter. Utan den gosmysiga stämningen från Red Stallions och White Angels kommer detta mer påminna om årsmötet hos dövstummas förening.

I fredags tokjinxa jag att Troja skulle ge upp redan innan match mot VHC. Idag gör jag inte det. Troja har alla chanser att vinna. Troja har dessutom lättare mot spelande lag som just KRIF. Lag som vågar försöka få pucken genom mittzon. Om nu inte Troja går på för hårt utan vågar bryta spelet i mittzon så kommer chanserna att dyka upp.

För KRIFs del handlar det om att våga vara dåliga. Ju sämre man är, desto större chans att vinna detta. För kort och gott kommer man inte ha en chans om man försöker bjuda upp till skridskoåkning. Där finns inget lag i ettan som slår Troja när det gäller att kunna sätta tokpress. Därför ska KRIF totalt tråka ihop och låta Troja dra sina karuseller i sarghörnen. Har KRIF tålamodet kommer man också ge sig själva chansen.

Denna gången tänker jag inte jinxa. Jag hoppas att IFTL kommer spela hem detta med två-tre måls marginal. KRIF är en potent motståndare alla dagar i veckan men samtidigt så är man i nuläget kanske snäppet sämre på samtliga lagdelar än föregående år. Inte alls förvånande då man nu gjort ett omtag efter några säsonger med hårdare satsning.

Oavsett hur det slutar så kommer resultatet spegla att det var kvällens bästa lag som vann. Om det inte är KRIF som vinner – för då var det bara tur. Eller som man säger på hockeyiska. Troja hade stolpe ut hela matchen och hemmadomaren var inte klok.

Klockan 18.20 har vi facit.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

 

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!