Inför: IF Troja/Ljungby – Kalmar HC

Omgång sex. På nytt ett lite oväntat toppmöte i Ljungby Arena när Kalmar HC kommer på besök.

Innan vi går vidare så måste man bara ta upp saken att KHC förmodligen har det fulaste bortastället. In på isen kommer en pall Stinas kyckling och börjar sprätta mask på linjerna. Å andra sidan har man valt ett ställ som berör. Därför vet man inte riktigt om man ska skratta eller gråta.

Knarr var den vanligaste båttypen som vikingarna gjorde sina seglatser i. En båttyp som mest var duglig för dess stora lastkapacitet och sitt grunda djupgående. Som segelbåt var den sämre. Att segla i motvind var otänkbart. Att segla i motvind kallas för att kryssa. Kryssa är något som de stinska kycklingarna från Ölandsbrons västra fäste är duktiga på.

Knarrkycklingarna har kryssat sig igenom inte mindre än fyra av fem matcher. Av dessa fyra har man blivit straffgrillade vid tre tillfällen och vunnit en. Det gör att KHC nu står på 1 vinst och 4 oavgjorda, vilket summerar upp till en fjärdeplats på 8 poäng. 8 poäng har ytterligare två lag men tack vare att man gjorde vegetarisk sallad av Hammers, i omgång två, så har man bättre målskillnad.

Därmed har KHC faktiskt gått ungefär som jag trodde. Man ligger runt strecket om även man ligger aningen högre än jag förutsåg. I sak inte alls konstigt då man har lirare som Ottosson, Järlefelt, Crus-Rydberg, Runermark och bröderna Dahlberg. Spelare som kan spetsa de flesta lag.

Det återspeglar sig också i PP. KHC ligger just nu på makalösa 38%. Åtta mål på 21 tillfällen. Det är inte lätt att toppa den. Man är sedan dugliga i BP såhär långt.

Det som är lite jobbigt för Knarrkryssarna är att de i tre matcher tappat ledningen i slutet på matchen. Man har inte lyckats knyta ihop seglet utan släppt in en kvittering och sedan förlorat på straffar. In i ekvationen ska också att lagen man mött är Hammers, Tranås, Tyringe, Borås och KRIF. Fem lag som kanske inte är i sitt absolut bästa slag.

Så hur bra är KHC egentligen. Mot Troja kommer de få lite att bita i.

Den trojanska pållen är för tillfället fet, rund och välmående. Efter en plump borta mot Hanhals har man kört rent hus. KRIF, Vimmerby, Mörrum och Hammers har avverkats med uddamålsvinst. En skillnad mot KHC. Istället för att släppa in så har man istället hållt ut eller avgjort i matcherna.

Bra lag har förmåga att hitta vägar till vinst även om man inte spelar övertygande. Det som är övertygande är att Troja är ett jäkligt tight lag. Det är svårt att göra mål på Troja just nu.

Hästen är ju som bekant både fet och rund nu – vilket gör att ingen orkar göra mål. Troja har inte fått målskyttet att lossna och jag tror inte vi ska förvänta oss några mirakel där. Men så länge man parkerar sulkyn framför Ragnewall spelar det mindre roll att man inte öser på framåt.

Förutom ungefär halva matchen mot Hammers så har just Trojas defensiv sett ganska bra ut i de fem matcherna. Man har sällan hamnat i trångmål utan snabbt kunnat spela sig ur. När man sedan har Kelgrisen AB som kan avgöra matchen på egen hand så behöver man inte stressa.

Därför ska det bli intressant att se kvällens match. Hur bra kommer Knarrkycklingarna att vara mot den övergödda hästen? Jag tror att Troja kommer gnaga på och ta hem detta. Självförtroendemässigt ligger man ett steg ovanför KHC. Lagmässigt har man fått ihop det. Totalen kommer göra att Troja gnuggar hem detta ikväll.

Eller som blir det grillkebab av hela kusen och KHC får in en Hammersfullträff. Vem vet.

Klockan 18 ikväll vet vi.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!