Inför: IF Troja/Ljungby – Kalmar HC

Ingen rast och ingen vila.

Ikväll smäller det igen i södra Hockeyettan.

Troja/Ljungby gästas av den friska nykomlingen Kalmar HC för en sammandrabbning som ska bli spännande att se.

Troja är just nu inne i en formtoppssvacka och har blandat och gett i sina två första matcher. Kalmar, som både varit nederlagstippade och upphaussade har levererat i sina två första matcher. Bland annat genom att klä av grannen i väster, i deras egna hemmaborg, inför deras egna fans och allt detta i premiären. Troja körde lite bekvämlighet mot Halmstad i första för att sedan – likt Nybro blev av KHC – bli helt avklädda av Dalen.

Vad kan vi då förvänta oss av kvällens match?

Kalmar kommer sannolikt inte bjuda upp till finesslir. Som nykomling, i början på serien, så brukar man snarare vinna matcherna för att man just mer vill vinna än sin motståndare. KHC har en del kvalité i truppen och en bra keeper i form av Hestman. Kan man nyttja detta kombo och vara tuffa när lägen kommer så finns alla möjligheter att de åker härifrån med poäng. Kalmar har ju helt klart visat upp målform. 7 kassar så här långt.

Troja då? Ja, man fick ju lite tro efter Halmstadsmatchen. Det försvann borta mot Dalen. Det såg faktiskt lite energilöst ut. Ingen som direkt vill ta de obekväma åkningarna utan man siktade hellre på lite sargkramkalas med dalenbackarna. Förutom ett par sekvenser i slutet av matchen så visade egentligen Troja inte upp något alls. Det hoppas vi alla att det blir ändring på ikväll.

Så om Kalmar vågar fortsätta vara vindbyn som vräker omkull trädgårdsmöbler så kan det mycket väl bli dem som tar allt med sig från kvällen drabbning. Om Troja vågar skita ner sig lite mer så kan det mycket väl bli full pott för Troja. Således tycker jag att kvällens match är ganska svårspådd.

Det vi vet är att det i alla fall är fredag och det innebär att ljungbypubliken i sedvanlig ordning tänker extra på miljön genom att många fler än vanligt väljer cykeln som transportmedel. Det ska i alla fall ljungbypubliken ha en eloge för.

Nu kör vi.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Synpunkter – Åsikter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!