Inför: IF Troja/Ljungby – Karlskrona HK

ÄNTLIGEN DAGS!

Slut är det nu på den transportsträcka som kallas HE Södra. En transportsträcka som för två-tre lag varje år mest är något som måste avverkas innan det roliga börjar. För KHK och Troja var det en sån serie i år.

För i eftermiddag börjar det.

Först ut för IFTL och KHK är just IFTL mot KHK i Ljungby Arena.

Troja har tagit båda vinsterna mot KHK i år. Först efter att ha gjort 0-3 i första perioden nere i Karlskrona. En period som tillhör Troja bättre i år. Sedan mosar man ett segt KHK hemma med 7-1. Detta efter att KHK har stått stilla mer än två veckor för positiv Corona. Därmed ligger det mentala övertaget hos hemmalaget ikväll.

Man ska inte göra sig lustig över Lusth. Egentligen har jag ingen lust att ens kommentera saken. Men i dagarna fick KHK någon form av lust att skicka Lusth av lustiga skäl. Den officiella förklaringen är att KHK inte nått full potens – en förklaring som låter lite märklig. Att bygga helt nytt tar tid. Det har vi sett med Troja. Att ramla ner och sedan studsa upp igen är inte så enkelt som vissa klubbar tycks tro. Ja, SSK och Västerås gjorde det men deras resa var inte heller spikrak.

Om KHK gjorde rätt lär vi få veta i vår. Rent statistiskt så hjälper sällan ett tränarbyte. I ungefär 1/5 av fallen ger ett tränarbyte ett högre poängsnitt över tid. Det mer korrekta beskrivningen brukar snarare vara att kvalitén inte räcker till på spelarmaterialet.

Nu tillbaka till matchen. Båda lagen kommer nu från noll. Tidigare matcher är värda absolut ingenting. Det är de kommande aderton omgångarna som kommer lägga upp upplägget för vilken resa man önskar sig genom ett playoff. Det är nu matcherna måste vinnas.

Båda lagen har den kapaciteten att man kan vinna mot vilket lag som helst. Dock känns Troja mer som en maskin medans KHK får förlita sig mer på individuella prestationer. I Troja hittar vi 13 spelare som gjorde 10p eller mer i höstserien. I KHK återfinns bara sju. Troja fixade fram 93 mål medans KHK mäktade med 65. Bakåt släppte man in ungefär lika många.

När nästan alla siffror visar på att ett lag är lite bättre än det andra så brukar det betyda att det ena laget också är bättre än det andra. Så är fallet ikväll.

Om Troja kommer in med inställningen att maskinen ska köra över skalbaggen från östersjökusten så kommer man också göra det. Man har i uppehållet tränat bra och fått med sig två värmningsmatcher in.

KHK ska dock inte räknas bort. Vi har sett tidigare att Troja kan bli lite för ivriga när de vill vinna. Med andra ord – man blir lite naiva bakåt. De gånger Troja torskat i år så har detta varit en stor del av förklaringen. Man släpper till lite för många kontringar mot sig när man bjuder upp till schottis på offensiva blå. Kan KHK nyttja detta tar man poäng ikväll.

För övrigt finns det inte mycket som talar för något annat än att Troja tar flest poäng ikväll.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!