Inför: IF Troja/Ljungby – Mariestad Bois HC

Troja tog ett sidosteg hemma senast mot Visby/Roma. Det var absolut inget steg bakåt eller framåt. Det var ett steg i sidled. Man visade egentligen inte upp några nya fina takter utan man vann på grund av att man i grunden är ett bättre lag.

Samt att man i denna match faktiskt inte bjöd motståndarna på speciellt många misstag i uppspelen. Alltså raka motsatsen mot KRIF-matchen. För övrigt var just Visbymatchen ingen större underhållning.

Det som kom ut positivt var Hampus Andréens comeback efter skada. Hampus gjorde två mål och kommer förhoppningsvis hjälpa Troja att lyfta sig tillbaka till den form man visade i höstas.

Skall tilläggas att Troja saknade några spelare mot Visby och som kan hjälpa till att förklara den svagare prestationen.

Mariestad kommer till spel som tabellsjua med nio inspelade poäng. En placering som ligger väl i linje med hockeynivån i laget. Få – till ingen – hade väl egentligen några större förhoppningar om att BOIS skulle utmana om topplaceringarna.

Ser man till vad BOIS har presterat så har de i princip förlorat samtliga matcher mot lagen högre upp i tabellen och vunnit mot Grums, Hanhals och Visby. Resultat som speglar väl vart man ligger. Man räcker helt enkelt inte riktigt till för att på allvar utmana de fyra stora från södra hockeyettan även om flertalet av förlustmatcherna varit knappa.

Förutom Eddie Davidsson och Erik Olsson så hittar vi den gamle storskytten Douglas Lögdal. Douglas har kanske inte riktigt fått ut sin potential i årets serie men där finns ett sparkapital som heter duga. Offensivt finns alltså kvalité i laget.

Är det nåt som sticker ut i BOIS så är det målvakterna. Isak Andersson har endast nåt upp till 88,7% och Tobias Sandberg ligger på 90% med endast två av nio matcher mellan stolparna. Detta är en förklaring till BOIS tabellplacering. Offensivt är man helt klart ett hot men bakåt läcker man lite för mycket med 32 insläppta mål.

Troja har endast 23 insläppta bakåt vilket ger laget chans att vinna matcher även om offensiven klickar.

Ser vi till special teams så håller BOIS ungefär samma kaliber i powerplay som Troja. Dock skiljer det mycket gällande boxplay. Bois är sämst i serien med 60% medans Troja ligger på 82%. Ytterligare en skillnad som väger över till Trojas fördel.

Därmed är det inte vågat att gissa att kvällens match kommer avgöras på om Mariestad lyckas hålla tätt bakåt. Gör man det har man alla chanser att ta poäng. Får Troja tillbaka sitt offensiva flow finns det inget som talar för nåt annat än en komfortabel vinst.

För övrigt: Svårt att veta om det är vädret eller Kristianstads ekonomi som är kyligast just nu.

// Mr Troy

Åsikter – Tips – Synpunkter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!