Inför: IF Troja/Ljungby – Mariestads BoIS

Har tyckt att Troja – trots att trepoängarna uteblivit – ändå på något sätt visar att man är på väg tillbaka. Man har slutat med indianare förtjänta av dubblerad reservatsyta och nu fått lite av ordning på defensiven. De mål man släppt in mot Huddinge och Visby var mål som motståndarna fick anstränga sig för att göra. Det var inte mål som serverades likt varm smörgåstårta av felande häst.

Det spelar egentligen ingen roll att alla lag slår alla utom Nybro. Även om antalet poäng upp till övre halvan på tabellen inte är så stort så såg vi ändå förra året att varje tappad poäng kan bli ödesdiger. Därför måste både Troja och BoIS vinna idag om man inte vill riskera att få Kitzbühls störtlopp som väg genom playoff.

BoIS:en kommer till spel med två raka vinster. Först smäller man lillebror Skövde på fingrarna i den folktomma folkfesten till match man fick i Skövde. Senast smiskar man till Huddinge hemma med 3-2 efter att ha grundlagt segern de första 21 minuterna. Således är det ett gäng med självförtroende som kommer till Ljungby ikväll.

Detta gör att gästerna parkerat bussen på fjärde plats i serien. Tio inspelade poäng ger en vettig tabellplacering men den ger absolut inget annat än falsk säkerhet. För bakom jagar ett koppel lag med enbart någon/några poäng mindre. Med andra ord får även BoIS sina öronpuffar varma om man åker tomhänta från Ljungby Arena ikväll.

Troja delar på BoIS puffar. Poängtapp idag och man kommer få en puckelpistig resa i playoff. Man har i nuläget nästan förbrukat alla poängtapp man har råd med för en absolut topplacering. Allt annat än jackpott kommer vara en ny bula i vägen mot HA.

Därmed kan vi skicka ut hela asfaltslaget redan nu. BoIS brukar vara ett potthål i beläggningen för just Troja. BoIS har tagit hem de två senaste. BoIS har tagit lite mentalt övertag på hemmalaget de senaste matcherna. Dock ska vi veta att det historiskt alltid varit täta och jämna tillställningar lagen emellan. 3 måls vinst är den största segermarginalen noterad på väldigt många år. Ser vi till antalet vunna matcher så har man nästan 50-50 för båda lagen. Det är alltså bara ett önsketänkande att båda lagen vinner ikväll. Realistiskt är att ett eller båda lagen kommer gå av isen som förlorare.

Ikväll får Troja ta fram disciplinen på allvar. BoIS främsta egenskap har aldrig varit finlir. De är som trappers i Kanada. De är experter på skinn och framför allt då att krypa in under motståndarnas. Många är vi som har minnen av att matcherna mot BoIS alltid slutar i någon form av oorganiserad kaos där alla åker runt och kör över alla. Antingen på banan eller i intervjun efteråt.

Därför kan vi se fram emot en ny trevlig jämn match ikväll. Skulle bli ganska förvånad om detta rinner iväg i någon riktning utan vi kommer få sitta där med hjärtat klampades på utsidan och svettningar som endast Reinfeldts hjässa kan prestera i när polisen fått sin husrannsakan och det inte är tvättpulver i påsen.

Det som kommer vara mest saknat i kvällens match – för oss motståndarsupportrar – är den gamle BoIS-stjärnan Filip Törnqvists slutspelsskägg. Ett skägg som kunde få den västgötska fjäderfinken att framstå som fjunig. Har fortfarande inte fysiskt kunnat förklara hur han lyckades få in allt det där skägget under hakremmen. Han var på något vis BoIS på den gamla goda tiden.

Samtidigt är det nya tider nu. Nya tider med nya poäng som ska fördelas. Spännande kommer det bli.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!