Inför: IF Troja/Ljungby – Mörrums GoIS

Då kör vi omgång två.

Mörrums GoIS får ta bussen till Ljungby Arena för match mot Troja/Ljungby denna afton. Ett möte som egentligen bara ska sluta på ett sätt.

Troja inledde med en pinne borta mot Hanhals. Detta i en match där man totalt dominerade andra halvan men åter igen hamnade i klassisk rödvit baklåshockey. Man öste på framåt men den där lilla gummibiten gav sig däng på att aldrig passera mellan stolparna.

Hanhals försvarade sig förtjänstfullt och behövde egentligen bara en chans de sista 24 minuterna för att ta bonuspoängen.

Mörrum hade klätt den nordsmåländska tranan naken och kall redan efter en kvarts spel. Då hade man komfortabla 3-0 i ledning. En ledning som man sedan förvaltade de sista 45 minuterna. Visst, det osade kaosartat katt när Tranås närmade sig i andra, men en säker tredjeperiod gjorde att GoIS rättvist plockade hem alla pinnar.

Ikväll ska det vara klasskillnad på lagen. Om det inte varit för att GoIS är ett lag som har ställt till problem för Troja de senaste fyra mötena. Fyra möten som dominerats av Troja men där man inte fått isbrytaren att riktigt ta sig loss. Vi ska inte dra det till att Mörrum är ett bogeyteam men de har helt klart varit en nöt som Troja behövt anstränga sig för att knäcka.

Men trots att takt och ton kan påminna om Povel Ramels låt om hur svårt det kan vara att få upp en nöt så ska det i grund och botten vara en match som Troja tar hem. Man är snäppet bättre på alla positioner och spritt över 60 minuter ska det göra skillnad.

Dock höjs ett varningens finger. De stora skrällarnas tid är nu. En tid – fram till omgång 10 ungefär – där man kan sätta stortånageln i halsen när man studerar omgångens resultat. Om skrällen kommer i denna matchen eller i någon annan är svårt att sia om. Men jag vågar sätta mina halvvissna rabarber på att vi kommer få se ett eller två resultat, denna kväll, som få såg komma.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!