Inför: IF Troja/Ljungby – Tranås AIFOmgång 17 i Allettan Södra. Omgång 17 i den serien som vägrar att bli avgjord. Man kan lugnt säga att det råder full storm i babypoolen.

Troja tar emot Taif i en match där båda lagen har fullt behov av tre poäng. Tranås har till och med lyckats prestera sämre än jag kunde förutse och då var jag nog den som hade minst förhoppningar på Taif i år. Många höll dem som seriefavoriter medans min tanke var att de skulle sluta kring femteplatsen. En femteplats de fortfarande har chansen att nå.

Taif inledde första halvan av serien på ett sånt uselt sätt att man undrade om de ens var friska. Därmed belönades man med en riktigt dålig tabellplacering. Här hade man räknat ut Taif för resten av säsongen.

Men så hände något. Man lyckas vinna borta mot Nybro i omgång 11 och efter det så är kvällens gäster ett riktigt formstarkt lag. Man har vunnit fem av sina sex senaste matcher och har på så sätt fått häng på både KRIF och Mariestad. Seger i de två sista omgångarna och lite tur med resultaten så är det inte omöjligt att Taif hoppar upp till placering 4-5 någonting.

Hittills har Taif inte hittat några nya spelare att ta in i klubben utan man kör på med det material man har.

Trojas form är likvärdig. Man har tagit fem av sex segrar på slutet. Fyra av dessa vinsterna har varit stabila och gav inte några större gropar i hjärtrytmen. Dock får vi nog hissa lite flagg för senaste vinsten hemma mot Huddinge var av karaktären mer tur än skicklighet. Huddinge kunde mycket väl haft poäng med sig hem från denna match.

Nu kommer kvällens match inte bli av samma karaktär. Taif och Huddinge spelar inte på samma sätt. Huddinge förlitar sig på sin sylvassa och skickliga offensiv medans Taif spelar lite försiktigare kring linjerna. Lite mer kompakt om man så säger. Så den match med vidöppna svängdörrar som blev mot Huddinge kommer vi inte få se ikväll.

Därmed inte sagt att det inte kommer vara två lag som kommer köra för fullt. Båda lagen måste ha tre poäng, av olika anledningar, så någon avslagen mellanmjölkshistoria kan vi nog glömma. Det kommer bli TTT – tätt, tufft och tight.

Troja har som bekant gjort klart men Kalmars Johan Järlefeldt, på lån, resten av säsongen. Samtidigt har man tappat Mattias Elfström som väljer att flytta hem till Göteborg. Något som jag var först ut med att bekräfta igår. Rykten hade föregåtts av detta men jag fick infon från en sån trovärdig källa att jag kunde bekräfta det. Därmed står Troja åter på tolv forwards och har ett behov av att fylla ett par platser till.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!