Inför: IF Troja/Ljungby – Tranås AIF

Då var det ikväll dags för tredje omgången i Allettan Södra. Ett gammalt halvklassikermöte mellan Troja och Tranås som stött på varandra åtskilliga gånger genom åren.

Troja har, som bekant, spelat ihop 4p efter att först ha tagit en bortaseger i Mariestad, för att sedan endast få med sig en poäng mot en välspelande Kristianstad. Inte så mycket att säga om dessa resultat utan ligger väl i linje med det förväntade.

Tranås inledde serien med en tung-tung skalp borta mot Vimmerby. En skalp som man sedan följde upp med en seger hemma mot Visby/Roma. Dessa två segrar ger Tranås full pott efter två omgångar.

Exakt vart Tranås står är inte helt självklart att avgöra. Man slutade tvåa i den betydligt ojämnare Hockeyettan Västra. Rent historiskt har just lagen från västra ettan varit de som sedan haft svårast att göra avtryck i Allettan och det är nästan bara undantagsvis som något av lagen från den serien utmanar i en kvalserie. Med andra ord så är inte 53p och en andraplats i den serien speciellt upphetsande utan mer en kvittens på att Tranås gjorde sitt jobb i höstas.

Vad har då Tranås att erbjuda? Poängproduktionen var i höstas koncentrerad till ett par femmor där Anton Blomberg var den som levererade mest med 15 mål och 13 assist. Det som snarare sticker ut med Tranås är deras förmåga i special teams. I höstettan låg man på 26% i PP och fantastiska 89,5% i BP. Detta har man tagit med sig in i Allettan. Med tre gjorda PP-mål på 8 tillfällen så har man där ett givet segervapen.

Troja har inlett serien stabilt. Man öser i nuläget inte in mål men man läcker samtidigt inte heller bakåt. Anton Svensson och Wictor Ragnewall ser fortsatt stabila ut som sista utposter.

Framåt har Johan Lindholm stått för ett par starka insatser och leder interna poängligan med ett mål och två assist.

Som ni nu också vet så har Johan ”Bagarn” Andersson gjort comeback och spelat ett par matcher för Troja. Johan har redan tillfört en del på banan och kommer sannolikt bli bättre ju mer matchtempo han få i kroppen. Första matchen mot Mariestad gjorde han bra även om försiktighetsprincipen rådde. Han bytte hellre än att ta risker – vilket är förståeligt om man inte spelat match på 4,5 år. Mot Kristianstad var han lite mer anonym men får ändå godkänt för sin insats. Ikväll vill vi se Johan ta ytterligare ett steg framåt.

För övrigt ska jag passa på att hylla Kent Johanssons supporterinitiativ för kvällen. Kent har utlovat att stå för ölen inför matchen och på så sätt bidra till ökad stämning i hallen. Det är riktigt stort gjort – ett hedersvärt initiativ av Kent.

//Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!