Inför: IF Troja/Ljungby – Tyringe SoSS

Två lag med vingklippt självförtroende gör upp i kvällens drabbning.

Troja är där men ändå inte i nuläget. Vissa spelmoment har gått trögt och nu märks det på självförtroendet. Gustaf Berling säger själv hur man ska lösa detta krampaktiga tillstånd i Hockeynews intervju ( https://hockeynews.se/articles/4186/ ). Man väntar på ketchupeffekten. Om Troja får sin ketchupeffekt så har de just nu så mycket ackumulerad ketchup att det blir tomatsoppa och blodiga Maries i arenarestaurangen – resten av säsongen.

Men om ketchupeffekten kommer så är nog alla inblandade uppmuntrande till detta, och vi ser fram emot den. För den kommer komma. Det är mest bara frågan om i vilken match. Coach Forsberg har inför kvällens match utlovat total omstuvning av lagets samtliga kedjor. Vi vet ju alla att vissa stuvade saker gör sig riktigt bra med ketchup. Detta kan bli lösningen. För Trojas del handlar denna matchen som sagt om att leta efter ketchup. Får man det att lossna så kan det bli en promenadseger. Får man inte in en eller ett par puckar i första perioden kommer nog krampen börja märkas.

Tyringe SoSS har fyra raka förluster. Först fick man känna på Kristianstads obarmhärtiga klubba när man åker från matchen med jobbiga 6-0. Efter det har Tyringe verkligen ryckt upp sig och har bjudit på tre av varandra följande hedersamma förluster (1-4 mot KRIF, 2-4 mot Vikings och 1-2 mot VHC). Med fyra raka förluster är man givetvis uträknade och ingen tror ju på vinst ikväll heller.

Här kommer den stora varningsflaggen. Vi pratar om den STORA varningsflaggen. TSoSS har i inledningen mött samtliga aspiranter av topplag. Man har haft tuffaste tänkbara inledning. Ur detta har man faktiskt lämnat isen med tre hedersamma förluster. Därför skulle jag inte bli alls förvånad över om Tyringe skräller ikväll. Varningsflaggan är hissad.

Tyringe har visat upp den fantastiska karaktären att aldrig falla ihop och låta matcherna skena iväg. Man har stått upp bra i hela matchen och faktiskt bjudit till kamp, speciellt hemma mot Vimmerby. Fortsätter man visa denna karaktär skulle jag säga att det faktiskt är 50-50 att de tar sina första poäng ikväll.

Det är med skräckblandad förtjusning som jag kommer gå till Ljungby Arena denna afton. Tre hemmapoäng och den uppviglade krisen i Troja får en tillfällig paus. Tappade poäng och halva publiken kommer kräva både det ena och andra. Speciellt efter att det på en lördag inmundigats ett antal sejdlar med åsiktsolja.

Oavsett hur matchen ser ut hade det varit fantastiskt om alla nu istället för att bua och vissla – faktiskt sluter och och ger lite extra energi till laget. Att hemmasupportrarna bjuder på en lika fin tillställning som bortasupportrarna gjort som besökt arenan.

Nu kör vi

//Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Synpunkter – Åsikter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!