Inför: IF Troja/Ljungby – Vimmerby HC

Matcherna duggar så tätt nu att jag knappt hinner skriva innan det är för sent.

Ikväll brakar det loss mellan IFTL och Vimmerby för andra gången. Förra matchen vann Troja efter att ha spelat totalvimmerbysk försiktighetshockey på VHC:s hemmaplan. Carl-Johan Sjögren avgör den matchen med ett halvsent mål i 47:e minuten. Ett glädjens mål då vi som bekant vet att VHC har varit ett spöke för Troja under en längre tid.

Är faran för bogeyteam då över? – I helvete heller!

Hela kvällens tillställning bör genomföras med både varningsljus och varselväst på. Det blir alltid täta och tämligen målsnåla matcher dessa lagen emellan. Därför räknas varje mål näst intill dubbelt. Det lag som tappar två kassar i arslet kan i princip gå av banan och ta fram dubbelduschen. För så tätt är det.

VHC kommer in med fyra vinster av fem. Kalmar, KRIF, Tyringe och Tranås har fått smaka på det vimmerbyska slagträt. Hammers tog dock det runda slagträt och lyckades dra in ett helvarv när man vinner med 3-1. Trots hammarplumpen så hittar vi nu VHC på en fin tredjeplats där de nu skuggar KHK och Troja i toppen.

Troja spelade bort sig själva i Mörrum. Med underhållande offensivhockey lyckas man skänka bort matchen helt till Mörrum. Man kan kort och gott säga att man klantade till det. Man förlorar matchen genom att helt enkelt vara lite för naiva.

Det är några av seriens mest formstarka lag som möts ikväll. Det bäddar för att det kommer bli tufft, tätt och trevligt. Eller kanske inte så trevligt då just trevligt inte är ett ord som passar dessa matcherna. Vimmerbys segerrecept är inte att spela trevligt. Vimmerbys segerrecept är att ha mer tålamod än opponenten.

Den otåliga opponenten kan ikväll vara Troja.

För åter igen vågar jag inte ta ut något i förskott mer än förlust. Något av lagen kommer förlora. Mest troligt är att det kommer vara hemmalaget. För Troja blir gärna lite väl frustrerade av just lag som VHC.

Men efter 21 ikväll vet vi.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!