Inför: IF Troja/Ljungby – Vimmerby HC

Det är tungt nu. Trots ett flertal fina försök så får inte Troja saken att släppa. Endast en trepoängare på sju matcher gör att man nu är ett lag som ska benämnas i kris. Inte många såg detta komma i höstas när man spelade hem den serien utan större problem.

Vi ska inte glömma att det varje säsong finns lag som spelar sin livs hockey. Förra säsongen var det Hammers och i år är det Dalen. Vi har också några lag varje år som krisar. I år är det Hammers som missar Allettan trots sin ”bästa” trupp på många år. Vi har också Troja som kom in helt fel i årets Alletta. Det enda lag som år efter år lever i sin egna kris är Tranås. Där verkar det finnas en ständig kris förutom de tre playoffomgångarna för två säsonger sedan.

Ikväll står VHC på menyn. En motståndare som i många säsonger gjort livet surt för Troja. Det är väl egentligen först i höstas som man i två matcher lyckades nagga VHC på poäng – tidigare har man som bäst fått matcherna till förlängning.

Det lovar inte gott.

VHC har kört sitt race i tabellens mittfåra. Man har vunnit de matcher man förväntas ska kunna vinna och förlorat mot ”tuffare” motstånd. Vill man förenkla det ännu mer så ligger förklaringen till stor del i att man vinner hemma och förlorar borta där man haft det tuffare motståndet på bortaplan.

Sen blir det ju inte svårare när Rydén åter igen varit på Bauhaus och köpt spik och plank. 94,25SVS% är en duglig siffra på 8 matcher. Även om det är lite lågt för att vara han.

Men kör man matcherna på att släppa in lite mål men ändå göra färre så vinner man ändå matcher om man bara gör det på rätt sätt.

VHC är inget lag som åker in på isen och kör 60 minuter ostrukturerad fjunishockey. VHC är ett lag som håller tight i defensiven för att sedan hoppas på att det ramlar in något framåt. Ungefär som ett snöbollskrig på den gamla goda tiden. Inga gick för nära varandra utan man hoppades på att singla in en boll från distans. En på tusen att det lyckades men när det hände så vart man glad. Vimmerby är kanske inte så extrema men raff-raffhockey bjuder de inte på.

I sak spelar det mindre roll. Troja bjuder i nuläget på semlor gjord av papier mache ilagt i surdegsbulle. Det är svårsmält. Men när självförtroendet är där det är så kan till och med fyra-i-rad mot en utvecklingsstörd orangutang vara en nöt som inte knäcker sig själv.

In på spelarsidan har Troja gjort klart med gamle bekantingen Oscar Öhman. En Öhman i slag är en spelare som levererar i de flesta spelformer. Det utmanande kan vara nu att han kommer från KIK där han inte haft det största förtroendet bland centrarna. Men vi vet som sagt hans kapacitet. Med detta förvärv visar Troja att man ännu inte är beredda att lägga hästhuvudet i Vikingarnas säng. Dock oklart om han hinner bli spelklar.

Det finns egentligen ingenting som talar för Troja ikväll. Vimmerbys enda svaghet ligger i BP där man släppt in 7 av sina 19 mål. En ganska risig spelform för gästerna. Men vad gör det när Trojas PP är en näbblös hackspett.

Därför bör alla sätta sina pengar på allt annat än tre pinnar till Troja. Kombon av hackande målskytte och seriens bästa motståndarmålvakt smakar vinäger när man suttar på den. Ett knackande målskytte för Troja och VHC:s försvar är en kombo som får vilket poetiskt storverk som helst att skära ihop.

Men ännu sjunger den tjocka primadonnan. Inte bra och inte högt – men hon sjunger fortfarande. Hon är inte helt död.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!