Inför: IF Troja/Ljungby – Visby/Roma HK

Eftermiddagens drabbning går av stapeln i form av matiné. För att VR ska hinna med åttabåten från Oskarshamn så spelas matchen redan 14.00. Förhoppningsvis har båda lagen redan hunnit smälta sina slottsstekar så vi slipper se nåt som kan liknas vid efterbörden av julbordet med kollegorna.

Det färskaste minnet vi alla har av dessa lagen är ju den inställda PO från i våras. Troja hade ju match ett i fickan när VR vände 0-2 till 3-2 på fyra minuter i tredje perioden. En match som Troja bra koll på i 53 minuter tills de gjorde en Gyan i matchen mellan Uruguay och Ghana. Lasse Granqvists episka referat: ”Mon dieu, my god, what is going on. Allt skiter sig för Ghana”. Allt sket sig för Troja den kvällen.

Så kändes det hållandes på Troja i den matchen. Så är det dock i hockey. Det är oförutsägbart och den gången drog VR längsta strået.

VR – som huserar med en poäng mer än Troja – har haft en medelsvår inledning på serien. Man öppnar med att slå sig själva mot Dalen. Detta bokstavligen. Man slår sig till 37 utvisningsminuter och Dalen får göra fyra PP-mål under tiden man avtjänar. VR åker sen på turne till Västergötland där man besegrar både Skövde och BoIS på två dagar. Hemma har man sedan tagit emot KHK där man förlorar på straffar sedan KHK kvitterat med fyra minuter kvar. I senaste matchen förlorar man hemma mot Huddinge efter att HIK gjort 1-2 med tre minuter kvar.

Ja, man måste berömma Visby/Roma HK för att hitta de mest outgrundliga sätt att förlora matcher. Om man inte busar loss som ett gammalt klassiskt raggargäng så ser man till att bli en billig kinesisk tena som inte håller tätt riktigt hela dagen.

Nu ska vi givetvis inte skratta åt VR när vi inte ens har nämnt Troja. För om VR är en raggartena så är Troja för tillfället en kuse med uppblåst självbild. Man anmäler sig till Elitloppet trots att man inte ens kan vinna ponnyparaden på Tingryds travbana. Resultatet av detta är endast sex inspelade poäng.

Men nu ska vi istället prata positiva saker. Troja har dåligt självförtroende just för tillfället. Dock ska vi komma ihåg att man också haft en tuff inledning på serien. Vikings, Huddinge och Dalen borta är en bra start rent svårighetsmässigt. KHK hemma är ingen självknäckande nöt.

Det som sett oroväckande ut är att man förlorat matcherna och poängen på eget grepp. Helt enkelt genom att bjuda bort dem. Detta är dock ett problem som kommer försvinna när Troja återfår självförtroendet.

Senast blev det en poäng mot Huddinge. Egentligen skit samma med den poängen. Det viktigaste var att man på några minuter i tredje lyckades komma igen och hämta upp två måls underläge trots att man inte fick till något ordnat spel på hela matchen. För tabellen är den poängen sin sak. Men för laget var den upphämtningen kanske starten på resan uppåt igen.

I eftermiddag kan det egentligen gå hur som helst. Det hänger mindre på Troja denna gång utan mer på VR. VR har som sagt många verktyg i lådan för att förlora matcher. Väljer man att inte ta fram dessa verktygen så är man också såpass bra att man kan stjäla poäng av alla topplag. Är de på idag så kommer Troja behöva slita. Visby är ett helt okej lag fram till tredje perioden. En period de har svårt för att vinna. Har man skaffat sig lite marginal så kan det hålla.

VR norpade som bekant Anton Malmborg från Hammers. Vi kommer ju ihåg hur den killen kunde stänga igen om det behövdes. Alex Ek har anlänt efter en sejour i floppande Vallentuna. Alex öste in poäng i Nybro för ett par år sedan. Så där finns potential.

För Trojas del är nyckeln att fortsätta bygga på dessa minuter man fick i Huddinge. Mot Mörrum var man absolut på rätt väg spelmässigt. Mot Huddinge körde man fast. Mot alla så har powerplay lämnat mycket att önska. Får man fram isbrytaren idag och det lossnar så kan det lossna på allvar. Om Troja kommer i brunst så kommer revanschlusten för tidigare tappade poäng vara jävligt stor.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!