Inför: Kallinge/Ronneby IF – IF Troja/LjungbyTopplock försvunnet sedan i lördags. Om någon sett mitt topplock, som gick i lördags på grund av Oklara omständigheter, så PM:a gärna om fyndplats så livet kan återgå till det normala. För topplocket är inte tillbaka om någon trodde det.

Ikväll drabbas de gamla antagonisterna KRIF och Troja samman. För båda lagen så får vi bara hoppas att det inte är Oklart om vem som ska döma.

Om det inte är Oklart så kommer vi förmodligen åter igen få se en spännande och välspelad match mellan två lag som har en bra grundkapacitet. För så enkelt är det. Matcherna mellan KRIF och Troja brukar bli bra och spännande.

KRIF inledde serien formidabelt. Man hamnade sedan i poängmässig misär när man helt enkelt torskade i fyra av fem matcher. Nu studsade man tillbaka senast när man vände och vann borta mot V/R HK. En match som kanske inte räknas som den enklaste bortamatchen. Men man grundlägger på nytt en vinst genom att visa upp ett stabilt och bra powerplay.

Troja gjorde en medioker insats hemma mot BoIS. Man får skämmas med en rättvis 0-3 förlust mot ett betydligt hetare Mariestad. Därmed bröts den så fina form som laget visade upp i de fyra matcherna innan. Men kort och gott ser det ut så i årets Alletta. Är man inte på topp för dagen så förlorar man. Det som kan diskuteras är sättet Troja gjorde det på. Man lät BoIS vara det bestämmande laget hemma i Ljungby Arena och det är inte något man ser många gånger per säsong. Därmed är Trojas form åter igen lite oklar.

Matchen ikväll gäller ändå en hel del. Med tanke på att det fortfarande är 6-7 lag som kan ta hem serien så kommer alla poäng att vara av största vikt. KRIF vill säkert ha tre friska laxar för att hänga på Hammers i toppen. Troja behöver definitivt tre friska streck för att inte bli akterseglade i tabellen. Med andra ord så borde motivationen finnas där i kvällens match.

Det är inte utan att Troja för den delen faktiskt gjort det bättre på bortaplan i år. Man spelar med lite mindre prestationsångest och därmed har poängen kommit. KRIF i sin tur är ett bra hemmalag som dessutom har fått till det på bästa sätt i powerplay. En egenskap som faktiskt kan ta dem ganska långt i år.

Oavsett så ser inte jag någon given utgång på kvällens match. Allt kan hända men det som inte får hända är att bedömningsnivån hamnar på någon Oklar nivå. Då är det god natt för båda lagen.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!