Inför: Kallinge/Ronneby IF – IF Troja/Ljungby

Tredje matchen på fem dagar. Det är tätt nu.

Åter igen möter Troja ett formstarkt lag. KRIF har vunnit fyra raka och därmed klättrat från bekymmer till en huggande position där man skuggar Hammers, Vikings och VHC ovanför strecket. Förvisso med en match mer spelad men man är ändå där. En betydligt trevligare position än den 10:e-plats man var nere på för fyra omgångar sedan.

Förvisso har man inte haft det tuffaste motståndet dessa fyra omgångarna. Ett formbottnat Tranås, ett svajigt KHC och de båda bottenlagen TSoSS och BHC. Fyra vinster där ska nästan räknas hem om man inte vill befästa sin tiondeplats.

Troja studsade tillbaka ordentligt efter fadäsen i Mörrum. Med riktigt fin defensiv disciplin så skickar man hem Vimmerby i uppgivenhet. 4-0 var en kraftmarkering som heter duga. Genom detta befäste man serieledningen och har skaffat sig god marginal nedåt.

I princip är man nästan klara för Allettan. Tolv poäng ner till KRIF på sjätteplatsen.

Dock kommer den röda maskinen inte ligga på latsidan för det. Det räcker inte att ta sig till upploppet – man måste också korsa mållinjen. Det är bara att fråga Baumgartl om saken. Ett sista hinder, mållinjen i sikte och bara ett hinder kvar. Då kan det ändå skita sig – på riktigt.

Troja har fått igång sitt PP ordentligt nu. Fyra mål i denna spelform de sista två matcherna. Det bådar gott inför kvällen. Man har även fått igång BP på ett bra sätt vilket lägger grund för segrar.

Man har dessutom fått igång maskinen i maskinen. Firma Olofsson – Romfors – Sjögren har varit genomgående bästa formationen på slutet. Man har helt enkelt öst in poäng. Nu senast var det Olofsson som gjorde tre mål. Tidigare har Sjögren avgjort mot KHK med tre mål. För tillfället en av södra ettans bästa formationer. Det är bara att se upp, KRIF.

Vad man ska se upp med i KRIF vet redan alla. Han heter Basse. Han mor kallar honom säkert Sebastian. Skatteverket lägger till Magnusson också. 11 mål gjorda är respekt. Fast å andra sidan spelar det ingen roll vart han ställer sig i anfallszon. Han är ju så lång att han kan spela sargspel trots att han är kvar framför mål. Här får Trojabackarna som vanligt något att bita i.

Det som gäller för lagen ikväll är följande. För Troja gäller egentligen ingenting. Man har en såpass bra marginal nedåt att det är serievinsten man spelar för. Den i sak är värd lika mycket som pengarna Robert kom hem med i Utvandrarna. Inte ens sin vikt i papper. För KRIF, däremot, gäller desto mer. Nu när man åter är tillbaka på perrongen – så har man ikväll chansen att hoppa på tåget till Allettan. Men för det krävs vinst. Man är 4-6 poäng efter VHC, Vikings och Hammers så man måste helt enkelt ta tre pinnar idag. Man kommer inte få så många fler chanser. Det kommer inte gå så många fler tåg.

Hur det blir får vi veta om någon timme.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!