Inför: Kalmar HC – IF Troja/Ljungby

Det är ju ingen hemlighet att det är lite struligt för lagen just nu. För Trojas del kom man själva ur två veckors karantän efter att kusen fått bekräftade fall i truppen. När man sedan är redo för spel så tackar Hammers och Nybro nej då Batmaninfluensan nått in i de trupperna.

Där kommer KHC in som en räddande ängel och går med på att flytta sin match tills idag. Skönt att det kan lösa sig smidigt ibland.

KHC har nu hamnat i det mediokra mellanskicktet. Avkapade från Allettan med viss flagg för att man kan bli indragna i bottenträsket. Inte överraskande i sak då man fick dra ner på spelartruppen inför detta året.

Utöver att man inte lyckats prestera i år så har man dessutom aldrig kommit in i något som kan liknas vid form. De flesta av Kalmars poäng har inkasserats i de matcher man mött ännu sämre motstånd. Mot topplagen står man sig tämligen slätt.

Offensivt har man lyckats bra. Man smäcker in kassar som Napoleon älskade bakelser. Bakåt är man också lika bra på bakvärk. Nilsson och Henriksson har vittjat många semlor ur eget nät denna säsongen. Vad hjälper det att man är fjärde bästa lag på att göra mål när man samtidigt är lika bra på det omvända?

Ett segervapen man har är PP. Över 27% i den spelformen gör att man ger sig själva chansen att vinna matcher. Dock kompenserar man detta genom ett lika mediokert BP.

Så går det igen i kategori efter kategori. Offensivt är man oftast topp 6. Defensivt är man botten 6. Där ligger förklaringen till mycket.

Kalmar och IFTL har fem möten lagen emellan. Första säsongen vann KHC båda sina matcher. Förra och denna säsongen har Troja vunnit tre. Trenden är därmed att Troja har övertaget. I senaste matchen hemma så vinner IFTL med 6-3 efter att ha dödat matchen första halvan av andra perioden. En match där KHC till slut föll på att man helt enkelt mötte ett effektivare lag än sig själva.

Troja tog senast en fin skalp borta mot Tranås. Man kom direkt in på vinnarspåret efter batmaninfluensan. Med detta så är man sedan en match eller två klara för Allettan och har därmed endast seriesegern att spela för. En seger som bara är av kosmetisk betydelse då man inte längre får med sig några fördelar vidare i vår.

Kvällens match ger därmed följande utgång. Om inget mirakel sker så ska Trojas tyngd mala ner KHC tills endast pulver återstår av kycklingstadens stolthet. För så stor är kvalitétsskillnaden lagen emellan. Offensivt är IFTL lika vassa/vassare än motståndarna med den lilla skillnaden att Troja också tillhör seriens bästa defensiva lag. En kombo som i normalfallet gör att man ligger i toppen av vilken serie som helst.

Hemmalagets chans ligger därmed i att Troja kommer till spel med lite naiv inställning. En sån sak som för eller senare kommer fälla gästerna är den icke så smickrande förmågan att släppa in mål eller få frilägen mot sig shorthanded. Inte jättekonstigt då man också tar ganska stora risker i PP men åter igen en egenskap som kommer att straffa sig någon gång denna säsong. När det händer vid fel tillfälle.

Men för övrigt så finns det inte mycket som talar för Kalmar mer än att man är ett bättre hemmalag än bortalag.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!