Inför: Kalmar HC – IF Troja/LjungbyI princip allettanklara Troja kommer få det hett mot ett jagande KHC. Ett KHC som även denna säsong visat att man inte sitter stilla i den båt man försöker ro i hamn för att klara rätt sida om strecket.

Sedan inledningen på serien har man hunnit ta in David Norris från Milton Keynes Lightning och även släppa honom till Hull Pirates. Man har fått in Mikko Virtanen och Ville Virtanen från D-Kiekko. Två finnar som huserat i motsvarande finska division 1. Utöver det har Kristjan Cepon lämnat för att gå tillbaka till HC Ljubliana. Med andra ord så händer det saker i Kalmar. Om dessa manövrar kommer vara vinnande återstår att se.

Anledningen till att KHC hamnat kring strecket och sin nuvarande sjätteplats är ingen raketforskning. Man har inte fått ihop laget på ett sätt som ger stabilitet. Man vinner i princip varannan match. Man blandar riktigt bra prestationer med mindre bra. Finns ingen större trend heller att man vinner mot vissa lag utan utvecklingen är ganska slumpvis. Man har alltså en bit kvar till den där vägvinnande stabiliteten som kommer garantera dem en plats i allettan.

Senast förlorar man knappt borta mot Tranås. Matchen avgörs med två TAIF-mål i tredje perioden. Med andra ord kunde KHC tagit poäng i denna ganska svåra bortamatch. Om det då inte varit för att man vann matchen innan mot KRIF. Där man själva avgör med ett par minuter kvar. Allt för att hålla liv en den fina kalmartrenden om att vinna varannan match.

Detta talar emot Troja ikväll. Kalmar förlorade senast och ska trenden hålla i sig så kommer man vinna ikväll.

Går man in djupare för att försöka hitta saker som lagen gör olika bra så talar det mesta för Troja i afton. KHC har ett risigt powerplay på 14% men ett hyfsat boxplay på 80%. Jämfört med Troja som har 28,3% i PP och stabila 87% i BP.

Framåt så har Troja tio spelare som gjort mer än tio poäng. Kalmar kan endast stoltsera med fyra. Viktor Crux-Rydberg, Jarkko Oikarinen, Linus Dahlstedt och Adam Persson är den kvartett som varit mest bidragande framåt. Dock är de också lika bidragande bakåt då deras +/- inte imponerar.

Målvaktssidan går också i klar favör till Troja denna afton, liksom försvaret och liksom det mesta annat. Kommer Troja till match med tålamod och med viljan att göra jobbet så kommer KHC få det tufft denna kväll.

I Troja saknas Jonathan Nielsen, Sebastian Hansson och Tobias Törnqvist. Spelare som absolut kommer saknas men där bredden på årets trupp gör att man fortfarande har ett slagkraftigt lag.

Troja avverkade Halmstad Hammers i senaste matchen. Man vinner ganska enkelt med 6-3 efter att ha avgjort matchen i andra perioden. Sedvanligt skulle det ju till lite nervdaller i tredje men man hade ändå rätt bra kontroll på händelserna. Vi ska nog inte förvänta oss att Troja gör massor av mål på KHC ikväll utan kommer få prioritera försvarsspel. En spelform som man bemästrar till fullo om man ser till seriens inledande tio omgångar.

Därmed skulle man nog kunna gissa att kvällens match kommer bli en batalj mellan ett riktigt hungrigt KHC och ett lite lagom avslappnat Troja. KHC kommer köra full gas från början för att få med sig några mål och förhoppningsvis tre pinnar från matchen. Troja kan som sagt sitta kallt på isflaket och invänta lägen. Man är i princip klara för allettan och missar man kvällens chans kommer fler.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!