Inför: Karlskrona HK – IF Troja/Ljungby

Sista omgången innan Hockeyettan Södra vänder och alla möten ska spelas baklänges. Sist ut blir KHK och Troja som drabbar samman i en präktig seriefinal denna afton. Troja – i serieledning – på 25 poäng följs hack i häl av KHK på sina 22 poäng. I praktiken så kommer Troja behålla serieledningen vid tagna poäng medans KHK måste vinna ganska klart för att lyckas gå om.

Dock är tabellplaceringen egentligen bara en kosmetisk sak när det gäller höstserien. Man får inga fördelar med sig in i Allettan och PO beroende på hur detta går. Däremot handlar kvällens match mer om att spänna muskler likt två skinnstinna fitnesspojkar som står framför spegeln på gymmet och ska impa på kexet en bit bort.

Självklart vill båda lagen vinna denna match men framför allt så är nog båda nyfikna på vart man exakt står. Ikväll får man denna värdemätare.

KHK fick fiskpinnar av Vikings i första omgången när man torskar med 0-3. Sedan förlorar man efter förlängning mot KRIF och Halmstad. Utöver det har man gått rent hus. Man har dessutom i vissa matcher vänt några jobbiga underlägen till seger – vilket brukar tyda på att det finns bra kvalité i laget.

Troja har haft en liknande resa. Hanhals stal två poäng i premiären och sedan fixade Tranås tre poäng genom att spela Vimmerbyskt mot Troja.

Kort och gott så är det två lag som under 10 omgångar har visat att man är med i toppen för att stanna. Med Nybro in i den ekvationen så har vi nog de tre bästa HE-lagen i Sverige.

Det kommer inte bli någon större överraskning om kvällens liknar den mellan Troja och Nybro. Två lag som kommer känna på varandra första halvan för att sedan utvecklas till att det laget som vågar kommer ta hem merparten av pinnarna.

För det saknas inte kvalité i något av lagen.

Roslund, Grahn, Johansson, Lindström, Bäckehag och Hellgren är exempel på några spelare i KHK som skulle platsa i vilket ettanlag som helst. Speciellt Roslund med hans målsinne. Bakom där finns sparkapital i form av Johansson och Svanlund. Svanlund som ännu inte nått sin fulla potential.

I special teams är lagen också likvärdiga. KHK når 21,7% och Troja 18% när det gäller PP. Förhållandet i BP ligger på 87% för KHK medans Troja når 86%.

Den enda bagatell i skillnad är hur lagen hanterar matcherna. Troja har en bättre statistik för andra- och tredjeperioder än KHK. Det är ungefär det som skiljer lagen åt.

Två lag som är lika bra på pappret, i statistiken, i tabellen och så vidare brukar bjuda in till en bra match. En match där Hellgren och Ragnewall sannolikt kommer få huvudrollen och där vinnarmålet kommer komma ur en individuell prestation.

Det är så jämnt mellan lagen att det kommer vara materialarnas insats som kommer bli tungan på vågen. Där har nog Troja och KHK ungefär samma nivå.

Det är alltså inte lätt att sia om utgången. Mitt tips får därmed utgå från klassisk hemmaplansfördel. KHK kommer dra det längsta strået. Frågan är om det räcker för alla tre poängen eller om man stjäler till sig två.

För Trojas del är analysen enklare. Det är ju bara att åka dit och hämta hem poängen. Hur svårt kan det va?

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

One thought on “Inför: Karlskrona HK – IF Troja/Ljungby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!