Inför: Kristianstad IK – IF Troja Ljungby

Hur får man stopp på The Big Green Mean Machine?

Ikväll brakar det loss i Kristianstads ishall. De på förhand tippade topplagen KIK och IFTL ska göra upp om poängen i något som ändå kan liknas vid giganternas kamp. Två lag med ambitioner som ligger högre än Hockeyettan och två lag som visat upp fina takter på slutet.

KIK har endast tappat en poäng de första sju omgångarna. Man fick efterlämna sig en poäng borta mot Hanhals i andra omgången. Sedan dess har man gjort rent hus. Förvisso har det varit lite krokigt ett par matcher men ändå har de till slut stått där som vinnare vilket enbart tyder på att man är ett riktigt bra lag.

Troja inledde serien med tämligen stor dominans i matcherna men utan att kunna göra mål. Det kostade en del poäng inledningsvis men nu har man fått upp farten. De senaste tre matcherna har faktiskt varit överkörningar där man med intensiv skridskoåkning och rakare spel öst in mål.

Detta bådar väl för att det ska bli en trevlig tillställning ikväll där båda lagen får visa upp vad de kan. Det som skiljer lagen åt dock är att KIK har spelat igenom de flesta toppkonkurrenter i serien. Man har redan avverkat KRIF, Vikings och VHC samt gått vinnande ur alla dessa matcher. Den enda motståndaren utav dessa tre som faktiskt kunde bjuda KIK på lite motstånd var nu senast VHC som trots allt pressade KIK till en uddamålsvinst.

Troja har såhär långt haft en betydligt behagligare resa med ”enklare” motstånd. Det man ska göra nu i de fyra kommande matcherna är att möta just alla toppkonkurrenter. Härmed inleds ett par veckor där Troja kommer bli synade om vart det verkligen står. Man inleder ikväll med KIK borta för att sedan ha VHC hemma, KRIF hemma och till slut Vikings borta.

Där har vi den stora skillnaden lagen emellan och anledningen till varför det kan vara lite svårt att sia om hur lagen egentligen står. KIK har synats av sina konkurrenter medans Troja ännu inte kommit fullt upp till bevis.

Matchen ikväll spelas mellan seriens mest målglada lag och även två lag som släppt in begränsat med mål. Vilket förklaras av att KIK och Troja kanske ihop har seriens tre bästa målvakter i Joel Gistedt, Anton Svensson och Wictor Ragnewall. Framåt levererar firma Victor Löfstedt/Fredrik Hansson som förväntat för sitt KIK. Dock lever inte KIK alls lika hårt på en tokspetsad förstakedja i år som man gjort tidigare. Mikael Johansson, Victor Laz, Daniel Håkansson, Rasmus Lundgren, Tobias Dyk och Fredrik Lindblom har i högsta grad också hjälpt till i produktionen framåt.

Troja i sin tur har fått igång ett par formationer framåt som också levererar. Trojas Fireline med Mikael Roslund, Alfred Andersson och Mattias Åkesson har stundtals sett riktigt vassa ut och parkerar sig gladeligen i anfallszon. I tillägg har kedjan med Tobias Törnqvist, Johan Lindholm och Gustaf Berling nu också kommit igång på allvar.

Bakåt ser det hur stabilt ut som helst – för båda lagen. Skulle i nuläget hålla Trojas backbesättning lite högre än Kristianstads och då framför allt efter Alexander Edströms återkomst till Troja – efter att just ha inlett säsongen i Kristianstad. I Alexander tappade KIK offensiv kraft medans Troja fick sin tillspetsad.

Hur som helst så kommer kvällens match avgöras till fördel för det laget som vågar riskera en förlust för att vinna tre poäng. Vi har sett det tidigare i toppmötet mellan KRIF och KIK där Kristianstad var det laget som vågade vinna mest. Det kommer se likvärdigt ut ikväll. Det laget som först slår i bromsen kommer vara de som också förlorar.

21.15 ikväll vet vi hur denna batalj slutade.

Kör hårt och lycka till ikväll.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!