Inför: Mörrums GoIS IK – IF Troja/Ljungby

Då är det upp till bevis.

Ikväll klockan 19.00 drar det igång i gamla klassiska Jössarinken. Mörrums GoIS möter IF Troja/Ljungby, i en match som börjar dra lite åt hållet att båda lagen behöver poängen.

Troja tog sin enda skalp hemma mot Halmstad i en match det inte var mycket snack om. Sedan har man blandat och gett. Mörrum har en närmast identisk resa genom att i premiären ge KRIF en oväntad smocka där den tog som bäst. Efter det hängde man med hyfsat i Nybro för att sedan få tillbaka samma smocka genom att bli överkörda borta mot Vimmerby med 6-0.

Så med andra ord. Två lag som söker lite upprättelse ikväll. Två lag som nog gärna bankar in tre poäng för att kunna blicka uppåt.

Hur vågar vi gissa att det slutar då?

Troja har visat upp att de kan utmana topplagen rent spelmässigt. Dock har man lyckats att inte lyckats göra mål. Man har svårt att få till de avgörande skotten där man ställer motståndarmålvakten på några större prov. Löser man detta ikväll och lyckas få in några puckar framåt så kan det mycket väl bli full pott. Defensiven har ryckt upp sig de två senaste matcherna och ser nu hanterbar ut.

Mörrums chans är att göra som både Dalen och Kalmar lyckades med. Låta Trojas forwards trampa vatten i hörnen. Kan man knyta det samman med ett kontringsspel av klass så kommer hela poängsteken stanna i Blekinge ikväll. För även om pappret säger att Trojas trupp är bättre så har även Mörrum lyckats knyta till sig några spelare av klass – även om truppen i nuläget ser lite för tunn ut för några mirakel. Som sagt, får Mörrum stopp på läckaget bakåt så finns alla chanser. Kan det bli Dave Lindarv som spikar igen kistan? Backen har ju ändå varit delaktig i 60% av GOIS målskörd såhär långt. En målskörd som dock inte är speciellt impnerande. Fem mål på tre matcher är lite för svagt om man blickar uppåt.

Klockan 21.15 ikväll vet vi svaret.

// Mr Troy

Synpunkter – Åsikter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!