Inför: Nybro Vikings IF – IF Troja/Ljungby

Är det något man ska ge årets upplaga av Nybro så är det kontinuitet. Kontinuitet på ett sådant vis att man nu avverkat sjutton matcher på raken utan förlust på ordinarie tid. Det är ett fantastiskt facit. Man har alltså inte förlorat sen premiären borta mot Kalmar.

Nyckeln till denna framgång beror på två saker. Dels har man en riktigt bra defensiv. Man släpper helt enkelt inte in speciellt mycket. Men framför allt så har man kanske seriens bästa offensiv. Strömgren, Ilestedt, Borg, Lindström och många fler är spelare som på egen hand – eller med små marginaler – kan avgöra en match till Nybros fördel. Därav så ligger man där man ligger.

I förra matchen mot Troja så vinner man i förlängning efter att Ilestedt målat x2 på slutet. Det var en match som Troja ägde till stora delar men där individuell skicklighet var det som fällde avgörandet till Vikings fördel.

För ska vi jämföra Nybro och Troja så har Nybro en spetsigare spets framåt men kanske inte samma bredd över fyra femmor som Troja. Man är helt enkelt mer beroende av att sju-åtta spelare leverarar än vad Troja är. Årets upplaga av Troja har tre formationer som kan göra mål framåt vilket i sig är en styrka. Därmed inte samma spetsigspets som Vikings men spestigare bredd.

I senaste matchen hade Vikings lite problem. Man ligger under med minuten kvar. Skillnaden även denna gång hette Ilestedt. Med 50 sekunder kvar kvitterar han mot Tranås. Sen vinner man i förlängning. Det är en styrka i sig att ta poäng borta mot TAIF. Det är absolut inte seriens enklaste bortamatch.

Troja förlorar mot Borås. Inget att analysera djupare. Borås backade hem och hade ständigt fem man i boxen. Trojas puckar ville helt enkelt inte in denna kväll trots MASSIVT övertag. Mot Nybro kommer det bli andra bullar.

För kollar man på hur båda lagen presterat mot resterande topplag i serien så är det Troja och Vikings som oftast vinner dessa matcher. Nybro har tagit 18/24p och Troja 15/24p mot topp 6-lagen i serien. Det visar på styrka. Sen att man kan förlora någon strömatch här och var får man leva med.

Med tanke då på att både Troja och Nybro är bra mot bra lag så får vi hoppas på en fullständigt härlig match lagen emellan. Man gör i princip upp om seriesegern så det hade förvånat om det inte kommer vara två lag som kommer göra allt för att knäppa motståndaren på näsan inför Allettan.

Eftersom mina införanalyser också gått så bra på sistone (läs ironi) så kommer jag även tippa denna. Jag bankar spiken i gräddtårtan och påstår att Troja kommer vinna med 2-3. Nu har ni fått facit så nu är det bara att ösa in pengar i bettingbolagen.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Epost: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!