Inför: Nybro Vikings IF – IF Troja/Ljungby

Ikväll klockan 19.00 släpps saken lös i Liljas Arena. Ikväll klockan 19.00 får Troja sitt första stora test för denna säsong och Nybros sitt andra. Vem som går vinnande ur denna batalj vågar man inte spekulera i.

Vikings började säsongen med att vinna över KHK med 3-0. Där kom deras första prov om man ser till att KHK sedan spelat bättre än jag förväntade. Sedan dess har man gått in i någon form av 2:1-hockey. Faktiskt har man lyckats spela de fyra senaste resultaten till att bli just 2-1 som slutresultat. Inte utan att det funnits lite flyt inblandat – såsom i matchen mot KHC – men ändå starkt jobbat.

Jag har konsekvent hyllat Nybros offensiv och konstaterat att det största hotet mot dem själva kommer inifrån. Med två gjorda i snitt och med den truppen man har så blir det trots att lite underbetyg framåt. Dock kompenseras det av spelet bakåt där man helt enkelt gjort sig torrare än en Tena.

Ser man till prestationen i sin helhet så har Vikings levererat. Man har ännu inte förlorat på ordinarie tid och man har totalt tappat tre pinnar – två borta mot Hanhals och en hemma mot KRIF. Kort och gott kan man inte begära mer. Vikings är ett lag som i nuläget är svåra att välta.

Snacka om utmaning för Troja.

Tranås kom till Ljungby Arena och serverade torsk. Inget att säga om när man får matchen dit man vill. Man slår Troja på ett Vimmerbyskt sätt genom att backa hemåt och förlita sig på blixtsnabba omställningar och PP. Troja gick rakt i denna fällan.

Förutom den matchen har Troja också varit ett lag som levererat. Dock återstår både KHK och Vikings att möta innan serien vänder. Roligare än så kan man inte få.

Med facit i hand så har ändå Troja gjort flera bra matcher där man med tålamod malt ner motståndet. Det inger lite hopp.

Historisk sett – mellan Vikings och Troja – så man slagit varandra i näst intill varannan match. Ser man till förra säsongen började Nybro med att vinna två poäng i Ljungby Arena. Därefter åkte man på en riktig stjärnsmäll när Troja körde över dem med 0-6 i Liljas Arena. En match där Troja var överlägsna i det mesta och hade rätt bra medstuds.

I Allettan tar Nybro på nytt två poäng i Ljungby Arena efter att ha hämtat upp ett 2-0-underläge. Returmatchen i Allettan vinner Vikings med 4-1 på hemmaplan.

Poängfördelningen förra året slutar på 7-5 i Vikings fördel.

Kvällens match blir enkel att analysera. Båda lagen kommer komma till spel. Det kommer krävas minst 60 minuter för att kunna utse en vinnare och det vi vet på förhand är att minst ett lag kommer ta poäng. Svårare än så är det inte. Problemet uppstår om man ska försöka komma fram till något i detalj.

Det som talar för Vikings denna afton är två saker. Dels att man har ett riktigt bra BP – över 95% faktiskt. På sju matcher har man bara släppt in ett mål i numerärt underläge. Samtidigt är man det lag som fått minst antal utvisningar mot sig. Utöver det har man Robin Johansson i mål som ligger på över 96% i räddning. Den nöten knäcks inte med ett slött stämjärn.

Det som talar för Troja är man statistiskt blir bättre ju längre matchen går. Första perioden är lagets svagaste. Kommer man ur den med hedern i behåll blir man tunga att få stopp på. Utöver det har Troja två saker som sticker ut i år. Man har nu tre kedjor som faktiskt kan göra mål. Det är vi inte bortskämda med. I tillägg finns Kelgrisen (Alexander Bjurström) som kan göra en individuell prestation och få med sig ett mål. Den spelartypen är vi inte heller bortskämda med.

Men att tvärsäkert ange vilket lag som kommer gå vinnande ur kvällens match går inte. Det enda vi kan konstatera är att det står 0-0 när pucken släpps första gången och att det serveras Wallenbergare i arenarestaurangen.

Som Trojan skulle jag dock inte ha något emot att Wallenbergaren av någon anledning börja smaka fisk. Då i synnerhet som Gadus morhua. Gadus morhua är det latinska namnet på torsk.

21.20 ikväll så har vi facit.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!