Inför omgång 13 i Västra serienKumla HC – Skövde IK
Kumla går riktigt tungt den här säsongen och har i skrivande stund sex raka förluster. Förra matchen gav de Lindlöven en rejäl match, men orkade inte hela vägen och föll tillslut med 6-5. Skövde har gjort det bra, men är inte inne i någon monsterform just nu vilket kan vara till Kumlas fördel. Laget har de tre senaste matcherna två förluster, varav de i den senaste släppte in avgörande 0-1 med bara sekunder kvar av matchen. Revanschsugna? Garanterat.
Senaste matchen: Kumla – Lindlöven 6-5, Skövde – Malung 0-1
Håll utkik på i Kumla: Även fast Kumla är ett bottenlag så har de seriens fjärde bästa powerplay
Håll utkik på i Skövde: Backen Adam Thilander har gjort succé hittills med 10 poäng på 12 matcher

Surahammars IF – Lindlövens IF
Den här matchen ska ju egentligen bara sluta på ett sätt. Surahammar kändes luriga där ett tag men har inte riktigt lyckats visa upp samma lurighet på slutet och är totalt uppe i nio raka förluster nu. Strömberg må göra mycket assists men ska Surahammar börja plocka mer poäng får han nog även bli en målskytt. Lindlöven med Lalander och Kovalonok i spetsen har tappat lite av sin fina form de hade i början och nu har laget bara två vinster på de sex senaste matcherna, och då hade de även problem mot bottenlaget Kumla senast (6-5). Det håller inte och ikväll har de verkligen chansen att hitta tillbaka igen.
Senaste matchen: Grums – Surahammar 4-1, Lindlöven – Kumla 6-5
Håll utkik på i Surahammar: Trots att laget går så dåligt så har Marcus Wahlgren gjort 9 mål
Håll utkik på i Lindlöven: Firma Lalander och Kovalonok kan förstöra för vilket lag som helst när de bara vill

Linden Hockey – Grums IK
Hemmalaget Linden får ikväll en hård nöt att knäcka i formstarka Grums som kommer med sju raka segrar. Linden har två raka förluster, men gjorde det bra i förra matchen mot seriefavoriterna Mariestad då de endast föll med uddamålet 2-1. Även fast Grums lär komma med ett strålande självförtroende och en stark självkänsla så kan det bli en tuff match. Grums kan dock vid vid seger gå upp i serieledning beroende på hur det går för Mariestad och bara det lär väl ge lite extra tändvätska?
Senaste matchen: Mariestad – Linden 2-1, Grums – Surahammar 4-1
Håll utkik på i Linden: Ollila och Pettersson har båda gjort fyra mål, lyckas någon göra det femte idag?
Håll utkik på i Grums: Både Hedlund och Norbäck i grym form just nu

Forshaga IF – Mariestad BoIS
Forshaga jagar en allettaplats och ligger precis under sträcket med två poäng upp till Skövde på femteplatsen. Det känns däremot inte helt optimalt att ha tre raka förluster i ryggen när de ska spela mot serieledande Mariestad som istället har fyra raka vinster. Till Forshagas fördel är dock att de är ett starkt hemmalag och de kommer inte ge bort tre poäng utan att fightas om det först. Mariestad kan vid förlust tappa sin serieledning till Grums eller Borlänge.
Senaste matchen: Nyköping – Forshaga 4-2, Mariestad – Linden 2-1
Håll utkik på i Forshaga: Filip Nordström gjorde båda målen för Forshaga i senaste matchen mot Nyköping
Håll utkik på i Mariestad: Mariestad har seriens bästa powerplay (38.46%)

Köping HC – Nyköpings SK
Här är det två relativt formstarka lag som möts. Köping har börjat klättra ifrån botten och har tre segrar på de fem senaste matcherna. Nyköping, som var påväg att få en riktig floppstämpel i pannan, har äntligen börjat få ordning på spelet och de där fyra segrarna på de fem senaste matcherna har garanterat fått ett par kilon att lossna från samtliga spelares axlar. Nyköping har helt plötsligt en allettaplats inom räckhåll och lär göra allt för att få med sig tre poäng hem.
Senaste matchen: Borlänge – Köping 6-2, Nyköping – Forshaga 4-2
Håll utkik på i Köping: Köping har seriens sämsta boxplay (71.43%)
Håll utkik på i Nyköping: Nyköping är dock inte mycket bättre och ligger näst sist i boxplayligan (73.81%)

Malungs IF – Borlänge HF
Daladerby! Roligt, även fast det finns en klar favorit här. Borlänge har förstaplatsen inom räckhåll och har bara en förlust på de fem senaste matcherna. Lägg därtill att man har hela Hockeyettans största målkung Markus Persson i laget som jagar sitt mål nr 16 för säsongen. Malung lyckades förra matchen mot Skövde bryta sin förlusttrend på fyra raka torskar och har garanterat fått nytt välbehövligt självförtroende.
Senaste matchen: Skövde – Malung 0-1, Borlänge – Köping 6-2
Håll utkik på i Malung: Målvakten Isac Ohlsson stod för en strålande insats mot Skövde där han höll nollan
Borlänge: Gör Markus Persson mål igen ikväll?Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!