Inför omgång 15 i Norra serien

Idag spelas det som räknas som omgång 15 i den extremt haltande Norra serien. Lagen har i nuläget spelat allt från 13 till 9 matcher.Kalix HC – Piteå HC
Spännande derby mellan 5an Kalix och 2an Piteå. Piteå är favoriter men Kalix ska på inga sätt räknas bort, speciellt inte eftersom laget precis som Pite är inne i en bra form med fyra segrar på de fem senaste matcherna. Piteå imponerar dock med 8 av 9 segrar senaste matcherna. Vid bortaseger idag innebär det att laget går upp i serieledning, medans en seger för hemmalaget innebär att de inte gör några tabellförändringar men ökar på glappet ned till sjätteplatsen. Nu vet vi förvisso inte vilka som står, men vi tar för givet att det är Carlsson vs Westermark. Bra målvaktsmatch.
Senaste matchen: Kalix – Teg 5-1, Örnsköldsvik – Piteå 1-5
Håll koll på i Kalix: Vi som följer Norra med alla vad backen Johan Pettersson kan ställa till med, speciellt i powerplay.
Håll koll på i Piteå: Firma Isaksson/Högberg öser in poäng i vanlig ordning och har tillsammans gjort 35 poäng i nuläget. Glöm heller inte bort Wikgren som är i bra form.

Östersunds IK – Vännäs HC
Östersund har en riktigt bra föregående vecka i ryggen med två segrar där de nollade båda sin motstånd Boden och Lejon medans Vännäs går tungt med fem raka förluster och då ska det tilläggas att de inte vunnit en enda bortamatch än den här säsongen. Kanske inte det självförtroendet man vill ha mot Östersund borta. Vid seger idag kan Östersund ta över serieledningen beroende på hur det går för Piteå, medans Vännäs inte kan klättra någon placering men skulle Lejon skrälla mot Boden kan de åka ned på jumboplatsen.
Senaste matchen: Östersund – Boden 3-0, Vännäs – Kiruna AIF 2-3
Håll koll på i Östersund: Oavsett vem som står i kvällens match så brukar Östersunds målvakter göra riktigt bra matcher
Håll koll på i Vännäs: TJ Sneath

Bodens HF – SK Lejon
Här ska det väl egentligen inte vara så mycket snack om saken, men det ska spelas om saken också. Boden lär vara riktigt revanschsugna efter två raka förluster, och att ha blivit nollade två matcher i rad för den delen. Lejon kommer till Norrbotten med sju raka förluster där man senast blev överkörda med hela 0-8 på hemmaplan mot Östersund. Vill det sig illa kan det bli ett nytt målparty här, beroende på vilket humör hemmalaget är på. Vid seger för Boden kan laget gå upp i serieledning beroende på hur det går för Piteå och vid seger för Lejon kan de lämna jumboplatsen och klättra förbi Vännäs i tabellen.
Senaste matchen: Östersund – Boden 3-0, Lejon – Östersund 0-8
Håll koll på i Boden: ”Snälla Boden” ligger sist i Fair play-ligan. Hur många nya utvisningsminuter läggs till på listan ikväll?
Håll koll på i Lejon: Backen Olof Lundberg har gjort flest mål i lagetDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!