Inför omgång 16 i ÖstraIdag så inleds omgång 16 utav östra serien med 2 matcher. Det börjar dra ihop sig och bli tight kring strecket för Allettan. Vilka lag tar de sista 2 platserna? De är viktiga poäng som står på spel.

Fredagens matcher

Visby/Roma – Strömsbro

Tuff bortafight väntar för Gävlegänget. Först resan från Gävle ner till Nynäshamn för att sedan ta färjan över Östersjön ner till öjn. Den resan sätter nog sina spår i spelarna. Samtidigt så tror jag att Visby/Roma har börjat gnugga på detaljerna inför allettan. Det här kan bli en jämn match mellan lagen däremot så tror jag att hemmaplansfördelen kommer att vara avgörande i denna match. Så Visby kommer att vinna är min magkänsla.

Enköping – Sollentuna

Det här är en match som är svårt att utse en vinnare i på förhand. Enköping kommer med en förlust senast mot Huddinge, medans Sollentuna vann mot Wings. Dock så har Enköping en liten fördel i och med hemmaplan och får sätta in sina spelare sist på banan. Sollentuna lär vara stärkta av segern senast mot Wings, och jag skulle säga att bortalaget kommer vinna då de har spelat upp sig på slutet.

Söndagsmatcherna

Hammarby – Hanviken

Hammarby får besök utav ett Hanviken som bara vinner och vinner.. De har spelat upp sig rejält på slutet. Hammarby har en tuff uppgift framför sig, så skulle säga att Hanviken tar 3 poäng i denna matchen.

Väsby –  Hudiksvall

Toppmatch väntar på söndag i Vilundahallen. Väsby får besök utav Hudik som leder serien och även om de är klara för Allettan i praktiken så tror jag inte att de sparar på krutet. Sist dessa 2 lagen möttes så vart det oavgjort efter 60 spelade minuter, skulle inte förvåna mig om de är likadant denna gången. Däremot så tror jag att om gästerna sparar på krutet inför allettan så kommer Väsby att ta alla 3 poängen. Men mitt tips är X efter fulltid sen tar Väsby bonuspoängen.

Huddinge – Segeltorp

Östra seriens hetaste stundar på söndag i Huddinge. Det är kommunderbyt mellan 2 bittra rivaler. Huddinge har börjat komma igång nu på slutet och tar emot Segeltorp som ligger i botten av tabellen. Men i detta möte spelar nog inte det någon roll, utan här så är det rivalitet så de heter duga. Här tror jag dock att Huddinge är de starkaste laget och vinner.

Vallentuna – Wings

Norrortsderby stundar i Vallentuna ishall på söndag. Wings och Vallentuna har förlorat sina senaste matcher. Denna matchen betyder mycket för båda lagen, men jag tror att Vallentuna är det starkare laget i detta mötet.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!