Inför: Skövde IK – IF Troja/Ljungby

Troja har inte förlorat mot Skövde sen den 24 november, 2004. Det är alltså 16 år sedan man förlorade med 4-0 i den bortamatchen. Det är ungefär 5900 dagar sedan, 141 600 timmar eller för den delen potentiellt 141 600 hockeymatcher sedan. Tillbaka till mitten på 00-talet så var Skövde ett lag att räkna med. Men det var som sagt för nästan sextusen dagar sedan.

Visst var Troja lite illa ute trettonhelgen förra året när Skövde kvitterade till 4-4 med två minuter kvar. Visst var det då extra trevligt att Mattias Elfström gjorde 4-5 med 43 sekunder kvar. Trevligt för oss alltså. För Skövde kändes det nog mest som att få en citron upp i den icke solbelysta kroppsöppningen.

Därmed kan vi totalt avfärda Skövde som vinnare idag. Det är direkt ofint mot sina gäster att förstöra så gamla och fina traditioner som att åka till Billingehov och bli serverade tre poäng. Det är direkt skamligt att göra det med tanke på väglaget som Troja tvingas resa i. Förmodligen fick de knuffa bussen – som i Sällskapsresan – uppför jönköpingsbacken.

Jag uppmanar er i Skövde. Spelare, ledare, funktionärer och publik. Ge upp! Det är aldrig för sent att ge upp.

Gav upp var något som Skövde inte gjorde mot KHK i senaste matchen. Man åker helt sonika till Blekinge och tar med alla poängen hem. Man knäpper KHK på den berömda nästippen. Inte med en liten diskret fingermanöver utan man drar till med flugsmällan i 3-6 vinsten. Det finns enklare uppgifter än att åka till Blekinge och knäppa skalbaggar på nosen. Det gör det.

Hade det inte varit för denna vinst hade jag trott på tre poäng till Troja. Nu är jag inte så säker längre. Skövde har haft det tufft i inledningen så därför var denna matchen kanske viktigare mentalt än tre poäng. Nu kommer man in med lite självförtroende.

Troja har ju inte heller gått från klarhet till klarhet. Det rasslar fortfarande oroväckande från kamkedjan. Frågan är om man fått till lagningen så maskinen kan få utlopp för sina känslor. Är inte helt säker på att urladdningen kommer idag. Snarare tvärt om. Man kommer spela som man gjort de senaste matcherna för att säkra poäng. Man kommer vara tighta bakåt och hoppas på att de ramlar in nåt framåt.

Båda lagen gör hyfsat ifrån sig i special teams. Skövdes PP fungerar för tillfället bra. Två mål i den spelformen mot KHK. Troja BP fungerar för tillfället bra. Man har endast släppt in två mål i boxplay. Båda lagen är dessutom ganska försiktiga med att hamna i utvisningsbåset. Troja har dragit på sig 18 utvisningar medans Skövde fått 17 boxplay.

Hur detta slutar kommer vi få veta senare. Men vi kan se fram emot en trevlig drabbning i alla fall. Vi kanske också får se en 16 år lång svit spricka. Vem vet.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!