Inför: Tyringe SoSS – IF Troja/Ljungby

Omgång sju i Hockeyettan Södra. Tyringe gästas av Troja. En match där botten möter toppen. En match som egentligen inte kan sluta hur som helst. Egentligen en match som bara kan sluta på ett sätt.

Vi minns alla hur Tyringe inledde förra säsongen. Man åkte runt och ansåg att man gjort en bra match om man inte fick stryk tvåsiffrigt. För det var precis vad man höll på med. Inte bara att det var öppet spjäll bakåt – man hade ettans bästa defensiva offensiv. Det fanns inget lag som direkt behövde vara oroliga för att TSoSS skulle göra mål på dem.

Efter 6 matcher förra året hade Tyringe imponerande inkontinens givit dem 43 mål i baken. Det är över 7 insläppta i snitt per match. En merit i sig även om den inte på något sätt är smickrande.

I år ser det betydligt bättre ut. På de fem spelade man har så ligger antal insläppta på 20 mål. En näst intill halvering ner till endast 4 baklängesmål per match.

Framåt är man däremot inte heller bra. 12 gjorda mål på fem matcher är inte något som skulle skrämma en gammal dam.

Kombinationen av att släppa in för många mål samtidigt som man inte gör några är inte bra. Det är därför som TSoSS också parkerar sig sist i tabellen. Två inspelade poäng efter att ha vunnit på straffar hemma mot KHC.

Vi ska dock inte helt avfärda laget. De har faktiskt pressat KRIF, Borås och Kalmar under säsongen. Helt under isen är man inte. Dock är man en bit ifrån att ha gjort detta till en trend.

Frågan är om man ens kommer hänga med mot ett rusande Troja ikväll.

För Troja har gått från klarhet till klarhet. Nu senast så plockar man ner KHC på jorden i en match som man hade bra kontroll över i spel fem mot fem. Den enda chans till biljett in för KHC var när man fick ställa upp i PP. Där avfärdade Troja dem ganska väl.

För kort och gott är denna match något man skulle kunna kalla en säker tvåa. Det finns egentligen ingenting som talar för något annat än att Trojas tyngd, fart och skicklighet kommer köra över kvällens hemmalag.

Därför kan vi kontatera att Troja fortfarande kommer vara serieledare 21.30 ikväll. Allt annat vore en ordentlig knall i HE Södra.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!