Inför: Vimmerby HC – IF Troja/Ljungby

Bröderna Lejonhjärta sprang omkring i diverse riken för att försöka vinna slaget och framstå som goda. Som bekant slutade det med att de lyckades knuffa Katla utför stupet och på så sätt fick sagan om bröderna sitt lyckliga slut.

VHC har tagit på sig rollen, i årets höstserie, att vara det där brödraskapet som ingen egentligen trodde på men som nu blivit tongivande. Inte många som såg VHC som en potentiell utmanare till seriesegern. Men nu står de där – välförtjänt – och väntar på att få stjälpa den stora draken i södra ettan.

Finns det något som Troja alltid kommer få finna sig i att vara så är det just seriens drake. Med mest resurser och en historik kring spel i högre serier kommer man alltid vara den som alla vill slå. Man kommer vara den som många andra lag sneglar snett på gällande resurser. Man är seriens stora drake.

Huruvida VHC lyckas knuffa Troja över klippkanten återstår att se. Man har så här långt – gång efter gång – bevisat att man har kapaciteten och spetsen för att göra det. Ikväll är det långt ifrån omöjligt att man i praktiken säkrar seriesegern genom att ta poäng och bibehålla försprånget nedåt.

För Trojas del finns egentligen bara den tveksamma äran i att förvägra brödraskapet en framgång i detta läget. Troja sitter fortfarande med tårna under strecket även om vändningen mot KIK kan visa sig oerhört betydelsefull. En vändning som gör att man har en hyfsad chans att klara topp fem till allettan. Vid vinst studsar man också upp till 41 poäng och petar ner VHC till andra plats, då trojas målskillnad är betydligt bättre.

Med andra ord så står kvällen match i följande. För VHC handlar det om att säkra seriesegerm. För Troja handlar det om att klättra till säkrare mark i första hand och att försöka vinna serien som sekundär målsättning.

Formen hos de båda lagen är som följer. Vimmerby sänker den ena toppkonkurrenten efter den andra. Man är i riktigt bra form. Troja knackar lite men lyckas ändå hitta vägar att vinna sina matcher. Med andra ord är man i hyfsad form också. Det som står och väger ikväll är att Troja har spelat bra mot bra motstånd i serien. Det talar för att man även kommer klara att utmana VHC ikväll. Å andra sidan har även VHC spelat bra mot bättre motstånd så det väger upp till någon form av dödläge.

Därav är det omöjligt att sia om kvällens utgång. Det enda vi vet är att det är två lag med skiljande spelstil. VHC vinner på försiktighetsprincipen medans Troja öser på framåt genom att sätta press på offensiva blå.

Lucas Venuto debuterar ikväll för Troja och breddar därmed den aningen tunna truppen. Vad han kommer tillföra återstår att se. VHC sitter inte heller stilla i körsbärsdalen, utan har gjort klart med finländske backen Sebastian Kauppila. I tillägg har man lånat in junioren Joakim Stjern Svensson från HV71. Båda lagen är i grunden bra men man är alltså ändå inte nöjda utan satsar vidare, hårdare och uppåt.

Hur bataljen slutar vet vi runt 21.00 ikväll.

// Mr Troy

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!