Inför: Visby/Roma HK – IF Troja/Ljungby

Då kör vi tredje rundan av årets slutspel till kvalserien. V/R tar sig an Troja på hemmaplan.

Ska vi se det krasst så tror jag inte att Troja grät annat än krokodiltårar när de fick V/R som motståndare. Inte för att V/R kommer bli en lätt nöt men utav de tre motståndarna som fanns så var nog V/R det lag som passade Troja bäst. Samtidigt så var kanske Troja det laget som V/R haft svårast emot utav de lagen som fick välja.

Därför känns det tryggt. Troja har en kraftig plusstatistik mot V/R och kommer ta hem detta utan problem – inte!

För nu är det nya matcher. Det som varit betyder ingenting när man kommer in i PO där lagets kvalité bara är en komponent av många som måste klaffa för att det ska gå ihop. En minst lika stor del i saken är nämligen psykologi i detta läget. En seriematch kan man torska utan att konsekvenserna blir för stora. Att torska en match i PO är något helt annat. Direkt hamnar matchbollen hos motståndarna.

Vad V/R går för vet de flesta redan. Ett lag som har sin lite ”unika” spelstil där man hellre kryper skinn än spelar galant. En taktik som fortfarande fungerar bra 2020. Dock innebär detta också att V/R blir lite ojämna. När man inte kommer in under motståndarens skinn så blir taktiken också ganska harmlös. Har man sen inte en bra bredd och spets så tenderar matcherna att rinna lite ur händerna.

Nu är det dock PO. Matcherna tenderar att bli mer kamp än skönspel och här har V/R sin chans. Detta är matcher som passar laget bättre än serielunk och det är också därför man nu sitter i PO3. Inget snack om det.

Ska man rubba Troja ikväll så kommer det krävas två saker. Att man inte gör som V/R brukar och dra på sig lite för mycket tvåor. Inte för att Trojas PP just för tillfället är bra men boxplay kommer dra lite för mycket energi. I tillägg så måste målvaktsspelet sitta. För Troja kommer skapa sina chanser och Troja är tunga när de väl får hugg i anfallszon.

För Troja så gäller också några enkla saker. Man måste fortsätta med sitt oerhört tråkiga men effektiva spel i mittzon. Ett spel som faktiskt nu stängt ner både Strömsbro och Boden. Får man ihop det mot V/R kommer gotlänningarna få väldigt få chanser mot Troja. Troja måste även stänga ner youtube. I båda playoffomgångarna så har vi sett mål försvinna enbart på grund av en passning för mycket. En passning som hade gjort målet otroligt snyggt men som istället ledde till bränd målchans. I ett slutspel gäller inte snygga mål mer än fula mål. Med andra ord måste Troja mer våga göra som Trucken och Olofsson – att bara trycka sig fram och skyffla in skiten istället för att sikta mot en miljon views.

Det kommer bli en spännande matchserie detta. Det kommer bli TTT – tätt, tufft och tight. Inget av lagen kommer sälja sig utan det finns risk att vi får avgörandet på lördag i Ljungby Arena.

Kör hårt!

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!