Ingen tomgång och Tom på gång och en miljon på det

Nu börjar det hända saker. Troja presenterade idag två förlängningar samt ett nyförvärv.

Carl Ernstig, som kom till Troja redan inför förra säsongen, har skrivit på en förlängning. 21-åringen härstammar från Gislaveds organisation och har fostrats i Växjö Lakers juniorverksamhet. Förra säsongen gick han till Troja för att spela till sig en ordinarie plats i seniorhockeyn. Carl tillhörde en av de stabilare backarna sett till hela säsongen och saknade – till skillnad mot många andra – några ordentliga toppar eller dalar. Med andra ord så gjorde han en förtroendegivande säsong i den rödvita dräkten. Carl kommer sannolikt bli en klassback i kommande Hockeyettan.

Alfred Andersson är en egen produkt som beslutat sig för en fortsättning. 20-åringen har fått stå tillbaka de senaste säsongerna då Trojas centeruppsättning i regel varit ganska stark och därmed har Alfred fått ganska begränsat med speltid. I tillägg har han till och från varit skadebenägen vilket inte gjort hans utvecklingskurva bättre. Nu är det dags för det stora lyftet via denna omstarten och det bör finnas en potential för att kunna slå sig in som andra- eller tredjecenter i årets trupp.

Dagens nyförvärv heter Tom Johansson – fostrad i en genuin hockeyfamilj. En egen produkt som tagit utsvävningen via Rögles juniorverksamhet för att till slut hamna i Karlskrona. Tom har där skaffat sig SHL-meriter och finns antecknad för en hel match i nämnda liga. Något säger mig att han inte tillhörde de med mest istid den dagen. Med sina blott 19 år och högerskytt så finns där sannolikt en hel del potential om Tom nu bara tar chansen. Vi välkomnar Tom tillbaka till IFTL.

Utöver detta har nu Troja lanserat sin satsning Miljonklubben där supportrar och sponsorer har möjlighet att bidra till en bättre tillvaro för klubben. Vi alla hoppas på succé. En miljon extra kommer räcka för spetsvärvning i Hockeyettan. Ett bra initiativ.

Något säger mig dock att utfallet kommer bli som följer:

Några hundra kommer skänka 1000kr eller mer. Som vanligt kommer de flesta att stå i Arenan under säsongen och gnälla över hur dåliga de är och att de borde värva. I normalfallet är dessa experttyckare också de som inte lägger en krona mer än nödvändigt för att få gå dit och se matchen – för att just sen kunna stå och gnälla.

Istället borde vi samla upp krafterna och alla bidra efter förmåga, skapa positiva vibbar, går på matcherna och framåt våren firar vi alla att vi tog oss tillbaka på en säsong.

Njut av solen

//Mr Troy

Tipsa gärna på: mr.troy@div1hockey.com

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!