Intervju: Alfred Andersson om framgången

Mr Troy har fått den stora glädjen att få en intervju med Trojas genombrytande center Alfred Andersson. Alfred är inne på sin fjärde a-lagsäsong i IF Troja/Ljungby och verkar i år vara på väg mot sitt stora genombrott. Framåt har Alfred öst på med 9p på sex matcher samt fantastiska +10 i målskillnad. Med andra ord går det bra för Alfred just nu.

Mr Troy blev lite nyfiken på vad som hänt och Alfred tvekade aldrig att ställa upp. Här under ser ni vad Alfred tycker och tänker om sin egna prestation, lagets prestation och en hel del annat.

Ni fick ju en tuff försäsong och inledning på serien.

Hur känns det nu när det lossnat för er, och ni tagit hem ett par övertygande segrar?

”Ja, det var en tung start, men det känns som att alla är mer avslappnade nu och skönt att vi börjar hitta rätt i formationerna!”

Var det någonsin oroligt i truppen eller visste ni vad ni kunde?

”Nej, det skulle jag inte säga. Jag menar, det är 14-15 nya spelare som kommit in, och det är inte bara att sätta ihop 4 femmor och förvänta sig att allt ska vara en dans på rosor på en gång. Alla är duktiga hockeyspelare och alla vet vad de kan, så jag tycker inte det varit några tvivel från vår sida!”

Varför går det så bra för dig just i år?

”Jadu, Jag har jobbat på många smådetaljer i spelet och mitt skott. Sen har  jag jobbat med en mental coach som har hjälpt mig jättemycket, så jag tror att grunden ligger där, att han har tagit sig tid att hjälpa mig och vilja få mig att bli bättre. Sen har vi bara kommit en bit på vägen men jag har honom att tacka för mycket!”

Du har ju fått spela en del med Mattias Åkesson och Mikael Roslund de senaste matcherna och er femma har kanske varit den mest bidragande orsaken till lyftet för laget. Varför levererar just ni så bra ihop?

”Ja, det har fungerat bra. Jag har spelat med Åke i 3 år så vi har en bra kemi tillsammans och Micke har jag spelat med mycket i juniorerna och samtidigt är vi väldigt bra vänner utanför isen. Vi vet vad vi är bra på och vi försöker utnyttja varandra till max varje gång vi är på isen, tror det är mycket därför det har klickat så bra!”

 

Under Pelle Svensson ledning känns det som att du aldrig fick det där 100%-iga förtroendet utan fick mest hoppa in som trettonde. Med Forsberg i båset har du däremot levererat. Vad har tränarbytet betytt för ditt lyft?

”Ja, lite så känns det. Jag har Pelle att tacka för mycket, det var han som gav mig chansen att få ta klivet in i A-laget och så men det är ett avslutat kapitel. 

Innan jag skrev på ville jag veta vem som skulle träna Troja, så när Roger blev klar så var det inte så svårt. Jag har hört mycket gott om Roger och tycker det jag hört stämmer in bra på Roger som tränare och person. Jag har fått en del förtroende och jag får framförallt spela mitt spel utan att bli satt åt sidan när jag gjort misstag eller spelat dåligt, och då kommer självförtroendet. Det finns mer att hämta, det är upp till mig, men Roger kommer hjälpa mig med förutsättningarna till att bli bättre, det är jag jätte tacksam för.”

 

Hur känns det att ha det spelflytet att nästan allt du skjuter mot mål (40% SOG) också går in?

”Haha, ja, jag skjuter inte så ofta, jag har alltid velat leta en passning före att skjuta själv, men nu när jag har börjat skjuta mer så känns det skönt att det ger resultat.”

 

Du är ju av någon oförklarlig anledning inte draftad av någon NHL-klubb. Om du blickar uppåt i seriesystemet, vilka lag skulle du helst representera i serierna Hockeyallsvenskan, SHL, NHL – och varför?

”Oj, det var en svår fråga.. självklart vill man ju alltid spela högre upp och man har ju ett mål med sin hockey hur bra man vill bli. 

Jag kan inte säga att jag håller på något speciellt lag eller så, men när jag var mindre höll jag mycket på Frölunda och Detroit Red Wings så jag får väl säga dem i så fall. Men det skulle inte spela någon roll vart man skulle spela om man skulle få chansen någonstans någon gång i framtiden, det är en ära att få bära ett klubbmärke vart man än spelar.”

 

Du har ju kanske lagets frejdigaste skridskoåkning när du väl fått upp farten. Vilken annan egenskap skulle du helst utveckla mest de kommande åren?

”Min skridskoåkning och mitt spelsinne är väl det jag alltid har levt på och som jag själv tycker jag är bra på, men jag skulle vilja utveckla mitt skott ett par nivåer och bli starkare på puck. Det är något jag övar på varje dag, men jag skulle vilja utveckla det mycket, mycket mer.”

 

Vilken är Hockeyettan Södras bästa spelare?

”Anton Svensson, Troja.”

 

Vilken är Hockeyettan Södras grinigaste spelare?

”Haha, oj, jag har rätt dålig koll, men kommer ihåg att Stefan Söder var rätt tjurig under matcher när han spelade här, så får väl säga honom.”

 

Vilken är den roligaste bortamatchen att spela?

”Kristianstad.”

 

Tycker du inte det är osportsligt att göra mål framåt, när du aldrig är inne på mål bakåt?

”Haha, Jadu, det är skönt att man har förbättrat försvarsarbetet lite också, haha.”

 

Vem i Trojas lag är:

argast efter en förlust?

”Wictor Ragnewall”

gladast efter en förlust?

”Man är aldrig glad efter en förlust, så svårt att säga..”

lagets toker?

”Tom Johansson”

bäst på trashtalk?

”TT (läs. Tobias Törnqvist) utan tvekan, haha”

mest mån om sitt utseende?

”Simon Morberg eller Anton Svensson, bara kolla in deras instagrams så får du se ett par riktiga influencers”

mest förvirrad?

”Tom Johansson”

den med mest koll?

”Anton Olsson”

den som skjuter hårdast?

”Jonatan Nielsen”

 

Välj en:

OS-Guld med Tre Kronor eller SM-guld med Troja?

”Sm-guld med Troja”

Sidney Crosby eller Connor McDavid?

”Jensa Holmström” (Läs. Jens Holmström)

Oslipade skridskor eller för kort klubba?

”För kort klubba”

Snygg assist eller göra skitmål?

”Snygg assist”

Tacklas av #33 Daniel Trucken Karlsson eller täcka #51 Jonatan Nielsens skott?

”Oj, Fyfan, haha, är väl mindre risk att bryta foten på 14 ställen när man blir tacklad av Trucken, så jag får säga de, ta en tackling av truck!”

 

Mr Troy och www.div1hockey.com tackar Alfred för att han tog sig tid att besvara frågorna och samtidigt vill vi önska honom lycka till under säsongen.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!