Intervju: Anton Tano -”Vi har vunnit de 5 av 6 senaste mot Boden”På tisdag drar Playoff 1 igång. Vi kommer fram tills dess ”ta tempen” med en spelare från varje lag. Det här är intervju #8, som är med Tegs forward Anton Tano.

Teg gjorde en riktigt bra grundserie. Vissa säger att ni har överraskat, medans jag själv anser att det var förväntat med tanke på laget, spelet och att ni helt enkelt visade redan ifjol att ni hade något spännande på gång. Vad säger du själv?

– Vår framfart förvånade definitivt inte mig, vi hade bra stäm och var i princip ett självspelande piano. Stommen i laget var kvar och in kom spets som Basse Manberg, Messy Jonsson och Ludde Stenvall. Kedjan med Messy, Cappe Andersson och Marcus Eklund var våran bästa kedja och lyckades gå plus mot motståndarnas bästa kedjor, detta gav mer utrymme till mig, Edström och Manberg.

I grundserien slutade Teg trea, men i Allettan slutade de nätt och jämnt på Playoffplats då laget hamnade på plats 8 med endast fyra poäng ned till semesterplats.

– Vi började blytungt med att Hudiksvall körde över oss totalt i mellandagarna. Under dem inledande matcherna var Edström borta med bruten handled, jag med tentaplugg, Messy försvann till Glasgow, Eklund fick hjärnskakning osv. Det låter kanske som en massa bortförklaringar men vi lyckades aldrig riktigt hämta oss mentalt från att Hudik rånade vårat självförtroende samtidigt som vi var skadeskjutna.

Det finns dock en sak som är lite ”skrämmande”. Eller egentligen två saker. Lagets powerplay och boxplay. I Allettan kom Teg sist i PP-ligan på 15.49% och näst sist i BP-ligan på 66.67%.

– PP var kanske vårat främsta vapen under hösten och där dödade vi många matcher. Vår kontinuitet gjorde att vi hittade varandra utan att titta i princip. Enligt mig handlar PP bara om självförtroende och frustrationen under Allettan satte käppar i hjulen där, men nu på slutet har vi varit helt OK igen. Våra siffror i BP är ju inte heller direkt smickrande. En kombination av att vi mött skickligare spelare samt att vi haft lite otur tror jag ligger bakom det. Sett över tid kanske vi överpresterade i höstas i special teams och har underpresterat nu, vår sanna förmåga ligger nog där mitt i mellan.

Till Playoff blev Teg aningen överraskande valda av Boden. Ett Boden som har just Teg som ett boogie-team och de har satt käppar i hjulen för Boden mer än en gång.

– Jag nämnde redan innan säsongen att en speciell rivalitet mellan Boden och Teg håller på att byggas upp. Jag ser våra lag lite som Hockeyettans motsvarighet till maskinerna i Luleå hockey och lirarna i Skellefteå AIK. Inför PO1 är vi självsäkra men ödmjuka. Vi har tagit 5 av dem 6 senaste men är medvetna om att Boden har betydligt mer rutin från ”do or die”-matcher.

Boden ses som favoriter, men Teg har en bra möjlighet att ”skrälla”. Vad krävs för att Teg ska göra just det – vinna och slå ut Boden?

– För att vi ska vinna krävs det att vi är tålmodiga i spelet, och när läget ges, dödligt effektiva. Oavsett hur det går i A3 Arena imorgon så kommer det hela avgöras uppe i Björknäshallen. Vi vet att vi kan vinna två raka där uppe om vi skulle hamna i den situationen.

Avslutningsvis, vilka fyra lag från Hockeyettan tror du tar sig till kvalserien?

– Hudiksvall är det bästa laget vi mött, tror att dem löser det. Jag är inte lika imponerad över Väsby däremot, så lag 2 tror jag blir Halmstad. Utan att ha någon större koll på Allettan södra så får jag nog ändå gissa att två lag därifrån lyckas. I min kikare ser jag Mariestad och Nybro i kvalserien.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!