Intervju: Kalmars David Algulin -”Kommer bli en speciell känsla”

Kalmar HC spelade så sent som säsong 15/16 i Division 3, nu är man nykomlingar i Hockeyettan. En som har gjort resan med Kalmar HC är David Algulin. Div1hockey tog en liten pratstund med David som precis har förlängt sitt kontrakt med Kalmar.

Inför säsongen 15/16 lämnade David Nybro Vikings efter 7 raka säsonger med klubben i Hockeyettan, men klubbvalet blev lite oväntat Kalmar HC som då låg i Division 3.

Hur kommer det sig att du lämnade Hockeyettan för ett Division 3-lag? 

– Kalmar erbjöd en möjlighet att få uppleva denna resan vi nu har gjort till Hockeyettan så nu i efterhand så känns det fantastiskt att jag fick vara med från början. Redan när jag kom till Kalmar kände jag att dom har något bra på gång, särskilt i hur hårt och målinriktat Roger Nyström och Tobias Johansson jobbade.

Du har själv varit med på hela resan Kalmar gjort genom serierna, hur känns det?

– Det känns otroligt roligt. Roligt att vi tar oss framåt i seriesystemet enligt våra målsättningar. Det ger oss hela tiden belöningar men också nya utmaningar, vilket är väldigt motiverande.

Det måste kännas extra speciellt att spela i Hockeyettan med ett lag när man vart med på hela resan?

– Ja det är klart att det kommer ju bli en speciell känsla att spela dom första matcherna i Hockeyettan med Kalmar efter att ha gjort denna resan. Men samtidigt gäller det för oss att blicka framåt, klubben vill högre upp än detta och det finns mycket att jobba med och bli bättre på varje dag.

Du har precis skrivit på för 2 nya säsonger med Kalmar HC, är det ett tecken på att du stannar tills att det är dags att lägga skridskorna på hyllan?

– Jag skrev ett tvåårskontrakt, det stämmer. Det är för att jag vill ha kontinuitet och kunna lägga allt fokus på spelet kommande två åren. Om det blir dom sista återstår att se…

Till sist, hur kommer det att gå för Kalmar kommande säsong?

– Det är lite för tidigt att svara på eftersom det ska in många spelare till innan truppen är klar. Men jag tror att vi kommer att ha ett slagkraftigt lag till hösten och om vi förvaltar det på ett bra sätt så kan vi säkert göra en bra säsong, avslutar David.

Div1hockey tackar David för pratstunden och önskar honom och Kalmar HC lycka till inför nästa säsong!

 

 Foto: Kalmar HC

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!