Intervju: Emil Wrenman -”Vi har varit lite ojämna”Intervju #4 inför playoffen och representant från Piteå är forwarden Emil Wrenman.

Inför säsongen pratades det en hel del om att Piteå inte skulle vara lika starka som ifjol. Trots detta slutade laget ändå tvåa i grundserien, endast en poäng bakom seriesegrarna. I Allettan gick det något trögare och de landade tillslut på sjundeplatsen.

– Vi har ju fått in lite yngre spelare och många av dom gör sin första säsong på seniornivå. Men annars har vi i stort sett samma lag men har haft oturen att vi haft många skador efter jul och vi har inte riktigt fått det att gå ihop riktigt, men tycker ändå vi har matchat och vunnit mot topplagen i serien, säger Emil.

Piteå har ändå gott om duktiga spelare, även i år. Wrenman själv går mot sin poängstarkaste säsong i karriären och har hittills gjort 36 poäng på 35 matcher.

– Ja, det är väl egentligen efter jul som det lossnat lite mer men tror jag spelar lite mer aggressivt och försöker va ett hot i anfallszon mer än tidigare.

Varken Piteås powerplay eller boxplay har varit superimponerande efter jul. Två ganska viktiga detaljer i viktiga matcher.

– PP och box kommer bli grymt viktigt och kan avgöra playoff-matcherna, men tycker ändå vi kommit igång lite på slutet iallafall. Speciellt boxplay dom gör ett grymt jobb.

Efter att samtliga lag valt motståndare inför Playoff 1 så stod det klart att inget lag valde Piteå frivilligt. Varför tror du att inget lag ville möta er?

– Bra fråga.. men som sagt vi har varit lite ojämna och förlorat vissa matcher som jag tycker vi ska vinna men även vunnit mot topplagen i serien. Sen börjar vi få tillbaka lite folk och blir mer komplett då.

Motståndet som tillslut ”tvingades” välja Piteå blev Tranås från Södra serien.

– Roligt att få möta ett nytt lag men lite synd det blir så lång resa (skratt), men tycker det ska bli kul att playoff drar igång de är ju detta man spelar för.

Hur bra koll har du på Tranås?

– Vet egentligen bara att Isak Ahrling spelar där. Han lirade med oss tidigare men annars har jag dålig koll faktiskt.

Det förväntas bli en väldigt tuff matchserie mellan Piteå och Tranås som känns relativt jämnstarka på förhand. Många tror på Tranås och många tror på Piteå.

– Vi har en bra känsla i gruppen och har börja få tillbaka lite spelare. När vi får lite ordning på spelet och när vi spelar bra så är vi riktigt vassa.

Avslutningsvis, vilka fyra lag tror du tar sig till kvalserien?

– Har inte mött lagen eller har nån koll på lagen från Södra serien men Väsby och Borlänge är riktigt tuffa att möta. Sen tror jag att Östersund kan bli tunga nu mot slutet.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!