Intervju: Erik Näslund -”Resan skrämmer inte oss”Intervju #3 görs med Östersunds Erik Näslund, vars lag kommer möta Kiruna AIF i Playoff 1.

Östersund stod som seriesegrare i grundserien och slutade sedan på fjärde plats i Allettan, vilket innebär att laget kommit först av samtliga lag från Norra serien både före och efter jul.

– Vi har ett bra grundspel där framförallt vårt försvarsspel fungerar bra. Vi hade kanske kunnat vara lite mer heta framåt och gjort fler mål, men målen har vi sparat till playoff och kvalserien. Vårt grundspel håller bra nivå och vi har känt under vintern att när vi är som bäst och spelar enligt vår idé är vi riktigt svårslagna.

Vad är det som talar för att Östersund tar sig hela vägen till kvalserien i år, jämfört med tidigare år då laget inte riktigt räckt till?

– Det som talar för oss är att vi har fått fortsätta jobba på det vi hade förra året. Vi började på en högre nivå i år. Många killar har stannat kvar till den här säsongen och så har vi kryddat till det med några nya, så jag tycker vi har ett bättre lag i år samtidigt som vi har fått jobba med kontinuitet och fortsatt på samma linje som vi var inne på ifjol.

Vilka spelare i Östersund tycker du vi bör hålla lite extra koll på?

– Våra tvillingar Pontus och Linus Wernerson Libäck kan hitta på en del roliga saker på isen, och det skadar ju inte att dom är två, så ibland blir man förvirrad och hänger inte med på vem som är vem när dom är igång och dribblar. På backplats har vi David Westlund som är en stabil pjäs som kan både lira hockey och bjuda på en och annan tackling. Han backar inte heller för en fight om så krävs. Sen ska man såklart hålla koll på Elias Bjuhr. En riktig showman som kan hitta på både det ena och det andra.

Östersund var lag nummer två att välja motståndare inför playoffen och valde Kiruna AIF. Ett lag som Östersund har bra koll på med tanke på att de spelar i samma grundserie.

– Vi valde Kiruna AIF för vi tror dom passar oss bäst helt enkelt. Vi är vana att åka buss också så en långresa var inget som skrämde oss.

Östersund är storfavoriter inför denna matchserie, men vi alla vet att allting kan hända i en playoff och man bör inte räkna ut en seger på förhand.

– Ja, playoff är tuffa matcher och allt kan som sagt hända. AIF är ett lag som verkar gillar att spela pucken av det lilla jag sett av dom i år när vi mött dem. Dom har några skickliga lirare som vi måste hålla koll på. Brukar alltid va hårda matcher uppe Lombiahallen i Kiruna så det gäller att vi är påslagna.

Avslutningsvis, vilka fyra lag från Hockeyettan tror du tar sig till kvalserien?

– Det blir Östersund, sen måste jag säga mitt gamla lag Nybro som verkar heta och hittat ett bra spel i år. Dom två sista lagen tror jag är Väsby och Borlänge.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!