Intervju inför kvalserien: Simon Eriksson -”Blev fel på så många plan”I augusti i anslutning till Tyringes första isträning träffade jag Simon Eriksson för att prata om hans återkomst till moderklubben och hans tankar för den kommande säsongen. Vi var bägge lika förväntansfulla inför säsongen och laget var i alla fall på pappret kanske det starkaste Tyringe Hockey haft sedan 2015/16 och Simon prata om att Tyringe skulle överraska i år, något både jag och Mr Troy också trodde inför säsongen. Nog överraskade Tyringe men kanske inte på det viset som vaken jag, Mr Troy eller Simon Eriksson tänkt. Det blev en tuff säsong där man inledde med två förluster med stora siffror men det har inte bara varit negativt under den gångna säsongen, jag kände det var dags och träffa Simon igen och gå igenom säsongen som varit och om det stundande kvalet.

Jag bestämde träff med Simon på Tyrs Hov en måndag eftermiddag, laget har nyligen klivit av isen, Simon kommer ut från omklädningsrummet med två koppar kaffe och säger ”tog med en kopp till mig med”, detta är något jag tycker är ett signum för Simon, han tänker inte bara på sig själv, han tänker på alla runt omkring sig, oavsett om det är laget eller mig som mediaperson och så går vi upp och sätter oss på läktaren med en vy över hela Tyrs hovs is.

I augusti när vi satt här sa du att vi ska överraska i år, nog för ni gjorde det men inte på det sättet du säkert tänkte, vad hände?

 Jo vi överraska men inte på det hållet vi tänkte, hmm vad hände, hade man bara haft svaret på det så hade man ändrat på det tidigare. Det blev fel på så många plan så det blev en negativ spiral. Ska inte hymla om att det blev en attitydsfråga på många håll. Det var helt enkelt folk som inte knöt näven i fickan, det blev svårt när inte hela laget drog åt samma håll och blev mycket frustration i hela laget när det fanns folk i laget som inte ville och helt enkelt sket i det.

Simon Eriksson under matchen mot Kalmar HC

Tycker du själv att du alltid har knytit näven i fickan.

Ja det tycker jag, det kan jag ändå stolt säga att jag gjort. Dels tycker jag är sån som person och har alltid varit. Men framförallt så är jag ju härifrån, vi är ju ett fåtal som verkligen representerar klubben och jag är verkligen en av dom och det har varit jävligt tufft när andra inte gjort det. Samtidigt vill jag påpeka att väldigt många har verkligen knytit näven i fickan och kört på och det är egentligen dom som är kvar, med säkert något undantag. Nu menar jag inte att alla som lämnat har gjort det av den anledningen för det finns dom som lämnat av andra anledningar.

Känner du att ni hittat en vändpunkt?

 Det tycker jag absolut. Då när det var som tuffast mådde man dåligt varje dag när man skulle till träningen, det var skitjobbigt. Framförallt för man bryr sig så mycket om klubben. Men det har kommit en vändpunkt och den har varit ett bra tag, jag tycker det är skitkul med hockey igen, längtar bara att få börja spela nu. Även om det här kvalet är negativt så tycker jag det kommit med en positiv anda. Både som förening där vi slutit samman igen, känner jag, både publik och lag. Det ska komma många viktiga matcher nu och känner att många är taggade.

Hur har attityden varit från byn under säsongen?

Ska jag vara helt ärlig så nu har jag inte bott i Tyringe så inte varit så mycket i Tyringe mer än här på Tyrs hov, ska jag lyfta fram några så är det Roger, Christer och någon till, dom har varit här varje träning och bara varit positiva hela vägen och det är sådana eldsjälar som gör att man själv orkar, dom kommer ner här varje träning och eldar på oss.

Har du följt debatterna på sociala medier något?

 Man försöker undvika det speciellt när det går som tyngst men även när det går som bäst, egentligen ska man försöka undvika det så mycket som möjligt. Dels för man inte ska bli helt nertryckt men inte heller att man lyfter för mycket. Därför tror jag det är viktigt att undvika det så jag har försökt undvika men det blir oundvikligt att det varit tufft, samtidigt ser jag Danny Nilsson som driver en blogg om Tyringe varit engagerat hela säsongen och nästan enbart drivit fram positiva saker om laget och det är dom personerna man behöver i föreningen. Sen ska man ha en press utifrån och ha ett engagemang på bägge håll när det går tungt för annars händer det för lite.

Simon Eriksson måljublar tillsammans med sina lagkamrater.

Man kan ju knappt prata om Tyringes supportrar utan att nämna supporterpengen. Dina tankar om det?

 Det knöt samman föreningen dels från en spelares synvikel, det kändes att vi har mycket folk i ryggen som vill oss väl. Även om det inte är en personligen som missnöjet riktar sig så sitter man i den båten som alla övervakar, så på det sättet känner jag det blev en vändpunkt där det gjorde betydligt mer än ekonomiskt, det var en grej som fick Tyringe Hockeys själ att läka en hel del och det tycker jag är minst lika viktigt som pengarna.

 Sedan vill jag tillägga att är man supporter som sitter på sociala medier och skriver negativt om oss och inte besökte oss så har man haft en del i motgångana men har man varit här varje match och stöttat oss så har man all rätt att klaga, men om man som supporter känt sig frustrerad och uppgiven så kan ni bara tänka er hur vi som spelare och lag haft det.

 Inför det stundande kvalet har ni tack vare supporterpengen fått lite förstärkningar. Hur ser du på det som kommit till laget?

 En bra balans mellan spets och kultur. Spelare som vill vara här, vilket jag tycker är väldigt viktigt att man inte tar in någon import som inte har en aning om vad Tyringe står för och som bara ska in med spets, det blir lätt en flopp. Nu vet vi vad vi får i Kim (Runermark) och Khalid (Ibrahim) samtidigt som Kim tar med sig Linus Dahlstedt från Kalmar så dom två får en koppling där och bara positiva grejer och säga om dom. Vi får inte glömma att vi tog in Schultz. Han har ett stort Tyringehjärta och kanske den backgeneral vi behöver i försvaret med lite tyngd, både Sjöberg och Schultz kommer bli viktiga på backsidan.

Vad tror du om det stundande kvalet?

Ett kval är alltid ovisst. Jag tycker vi ska gå fortsätta med den trenden som vi har och plockar poäng i matcher, har ett anfallsspel sen Rahm kom in som vi inte haft annars i denna säsongen och vi är i en uppåtkurva det kan man inte ta ifrån oss så vi går in med en bra känsla i kvalet. Vi ska gå in och ge allt vi har för att vinna varje match, varje närkamp. Vi ska göra allt vi kan för klara kvalet och jag ser att vi har stor chans att göra det också.

Spelar Tyringe Hockey div 1 nästa år?

 Ja, det gör dom.

Om Tyringe Hockey spelar div 1 nästa år, spelar Simon Eriksson i Tyringe Hockey då?

Det är en väldigt svår fråga, det vet jag inte, kan jag inte säga. Jag försöker hålla mina tankar på kvalet och göra det bästa för Tyringe Hockey just ju så får vi se vad det blir av för mig nästa säsong.

Hur är det att det blir så långt matchuppehåll för er?

 Vi kommer kunna spela ihop oss mer i lugn och ro. Vi har inte haft Rahm så länge, finslipa lite och inte bara flyga rätt in i ett kval, fyra nya spelare som ska spelas in. Så det finns både positiva och negativa saker med ett uppehåll. Men efter en lång säsong med ganska tunt lag har det blivit mycket matchminuter för alla spelarna så detta blir en chans att återhämta sig och bygga upp kropparna igen. Jag försöker se det positivt.

Simon Eriksson under matchen mot HC Dalen

Vi avslutar intervjun men sitter kvar och pratar en stund om allt möjligt runt laget och något som jag blir påmind om varje gång jag sitter och pratar med Simon är hur ödmjuk han är och vilket enormt hjärta han har för inte bara Tyringe Hockey utan hockeyn som sport. Han har en enorm förmåga att se positiva saker i allt och tvekar inte en sekund på att han delar med sig av det till hela laget. Jag vet det finns fler i laget som har samma hjärta för laget som Simon har och det är det som gör mig väldigt lugn inför kvalet, ingen av dessa grabbar kommer vika ner sig. Är det mot förmodan någon som gör det är slår jag vad om att Simon kommer vara först på plats och lyfta dom i kragen och få dom kämpa igen.

 

 

Bild och Text: Henrik EberlundDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!