Intervju: Kalmar HC och Tobias Johansson

Kalmar HC siktar högt. I takt med att högtrycket växte in över östra smålands sundspärla så kommer också klassnyförvärven. Något säger mig att om Kalmar fortsätter på inslagen bana så kommer de bli en mycket obehaglig överraskning för många. Varningsflaggen är hissad.

Klubbchefen Tobias Johansson har en del arbete som kvarstår men för varje vecka som går så påvisar klubben att visionen om allettan ska leva i allra högsta grad. En grad som är lika hög som både temperaturen såsom de derbyn man ska spela mot Nybro – hockeyettan södras mest intressanta derby i år.

Och vem kan inte älska en fräsch nykomling som rör om i grytan? Vem kan inte uppskatta en klubb vars visioner är klart större än att ”hänga kvar”. Som sagt, Kalmar HC är för södra serien vad ett åskväder är för Tylösand. Något som får folk att vakna, springa åt olika håll, en och en i stora grupper för att efter det slutat mullra ställa sig frågan: -Vad fan hände?

Tobias Johansson svarar:

1) En kort analys av föregående säsong. Hur går era tankar i kring lagets och klubbens prestation?

– Fram till andra halvan av Alltvåan en stökig säsong med större spelaromsättning än önskemålet var inför säsongen. Väl när vi fick den slutgiltiga truppen på plats och laget kom samman så var vi precis så starka som vi ansåg att vi skulle vara med den truppen vi fick ihop. Efter dom två första playoffmatcherna mot Bäcken så var det egentligen inget snack utan vi var numret större genom både match 3 i PO och Kvalserien.

– Totalt sett med uppflyttning till HocketEttan som var huvudmålet så är jag och vi från föreningens sida oerhört nöjda med föregående säsong.

2) Vad är kommande säsongs huvudmålsättning?

-Vi är nykomlingar i HockeyEttan men bygger ett lag för spel i Allettan efter jul. Väl där så kan allt hända och vi vill såklart gå så långt vi kan.

3) Om ni fick välja ett drömnyförvärv – aktiv eller pensionerad spelare, vilken spelare skulle ni då plocka in?

– Drömnyförvärv hade varit någon av våra två toppmålvakter ute i landet, Markus Svensson eller Johannes Jönsson men nu är båda signade och vi har signat en ruggigt bra målvakt i Robert Hestmann så den dörren är stängt åt bägge håll.

– Annars ser jag två spelare som hade varit en dröm att ha i Kalmar HC, bägge kalmarsönerna Jonny Ågren och Alexander Kovalonok.

4) Domare är ju alltid ett hett ämne. Vilken domare under åren – aktiv eller pensionerad – anser ni vara den där lilla extra positiva injektionen inför, under och efter matcherna?

– Bästa domaren i D2 har utan tvekan varit Marcus Råberg. Nivån generellt sett har varit väldigt ojämn men i Råberg vet man vad man får och han håller en hög nivå och proffsighet på isen med bra dialog med spelarna vilket är viktigt.

5) Om ni fritt fick ge 1 miljon kronor till ett annat lag i Hockeyettan Södra – vilken klubb skulle ni då välja och varför?

– Vore bättre att alla lag fick dela på den miljonen så jag passar på ett ge den unikt till ett lag, alla är i behov av förstärkt ekonomi.

6) Vilket annat lag – som nu inte spelar i Hockeyettan Södra skulle ni helst se i serien?

– Skövde eller Mariestad. Bra publiklag.

7) Vilken seriekonkurrent, förutom er själva, skulle ni unna ett avancemang, och varför?

– Kristianstads IK, tror det finns goda chanser för en klubb som KIK att etablera sig i Hockeyallsvenskan om man väl går dit och Kristianstad som stad är en idrottsstad.

8) Dilemma: Vinna alla matcher inför tomma läktare eller förlora alla matcher inför utsåld arena?

– Vinna alla inför tomma läktare, allt handlar om att vinna så det finns inget annat alternativ.

9) Dilemma: Åka minibuss till alla bortamatcher eller stänga av varmvattnet i bortalagets omklädningsrum?

– Varmvattnet i bortalagets omklädningsrum.

10) Dilemma: Snabba eller raka puckar?

– Raka puckar

11) Telefon med spelaragent eller köttbit som bränt?

– Telefon med spelaragent, tycker dialogen med agenterna är viktig och trevligt att surra hockey så den är enkel.

 

Mr Troy och Div1hockey.com tackar Kalmar och Tobias för svaren. Vi vill också passa på att önska klubben lycka till och ni blir den där fräscha och jobbiga nykomlingen som många vill att ni ska bli.

Kör hårt!

// Mr Troy

Tips- Åsikter -Tankar? Maila: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!