Intervju: Martin Pärna -”Känns helt sjukt!”Idag drar allvaret igång! Vi har i dagarna tryckt ut intervjuer med en spelare från varje lag inför första playoffen, och nu är stunden även kommen till de två lagen som kommer göra upp i finalen. Först ut är Martin Pärna, som spelar i succélaget Halmstad.

Halmstad är utan tvekan årets lag i Hockeyettan. Laget som de flesta tippade i botten av grundserien har överraskat och knäppt alla kritiker på näsan. Först gick de vidare till Allettan, sen vann de hela Allettan och nu ska de spela final.

– Väldigt roligt att säsongen har gått så pass bra och där större delen till framgång faktiskt grundat sig i den lagsammanhållning som vi skapat tillsammans som grupp.

Vad är det som gör Halmstad så fruktansvärt bra i år?

– Vi jobbar hårt tillsammans med en stor bredd i truppen med kombinerade spelartyper som ständigt följer det spelsystem vi lagt upp. Tack vare variationen tror jag vi är ett väldigt svårt lag att möta.

Ni har två målvakter som gör en fantastiskt bra säsong och bland utespelarna finns bland andra du själv och Åkesson. Vad säger du om dina lagkamrater och den enorma insatsen samtliga gjort i år?

– Målvakterna är utan tvekan RIKTIGT bra i år och har varit under hela säsongen. Att också laget i säg blivit så starka tillsammans i femmorna har inte direkt försämrat. Jag tror alla utvecklats individuellt på många plan denna säsong både på isen och utanför. Det är otroligt roligt att se!

Nu ska ni spela final i Hockeyettan. Hur känns det?

– Helt sjukt! Det ska bli både lärorikt och riktigt roligt.

Ni kommer att möta Väsby som vann den Norra Allettan. Hur ser du på motståndet i finalen? Hur stora chanser tror du Halmstad har?

– Ska jag vara helt ärligt har jag väldigt dålig koll på Väsby. Däremot tror jag att det blir en jämn final. Vi har alla möjligheter att vinna.

Det råder hockeyfeber i Halmstad. Under gårdagen släppte klubben biljetterna inför kvällens match och redan efter 10 minuter var det över 1000 biljetter sålda(!).

– Jag tror helt klart vi väntar oss ett fullsatt Valhall på tisdag. Det är otroligt roligt att det är så många som tar sig till hallen och stöttar oss. Roligt att intresset för hockeyn har ökar i Halmstad igen.

Avslutningsvis, vilka fyra lag tror du tar sig till kvalserien?

– Troja, Halmstad, Hudiksvall och Borlänge.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!